Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PRODUCTIE VAN BOXTELSE APPLICATIE KRIJGT STEEDS MEER VORM

700 meter wandelen met de Dino-app

MARC CLEUTJENS

De productie van de Boxtelse dino-app krijgt steeds meer vorm. Deze week zijn op tal van plekken in het centrum tests gedaan met de mobiele applicatie die jong en oud kunnen gaan gebruiken om virtueel dinosaurussen te vangen in Boxtel. Later dit voorjaar wordt de app Dino Hunter officieel gepresenteerd en kunnen op zes plekken dino's gevangen worden...

Volgens centrummanager Berry Dankers, een van de aanjagers van het project dat met 20.000 euro subsidie wordt ondersteund, is de app bijna klaar. ,,We hebben deze week allerlei tetst gedaan in het centrum. Ook hebben we met de gemeente gekeken naar de plekken waar zogenaamde markers moeten komen. Dat zijn borden waarop staat dat op een bepaalde plek dino's gevangen kunnen worden."

Volgens Dankers staat vast dat de app Dino Hunter op zes locaties in en om het centrum van Boxtel toegepast kan worden. Het gaat om de Dommel nabij de Deken De Wijsstraat, het Molenpad, het pleintje voor de Sint-Petrusbasiliek en nabij eetcafé De Kerk, het gemeentehuis op de Markt, de Zwaanse Brug en de Stationsstraat.

Hij vervolgt: ,,Wie met de dino-app aan de wandel gaat, loopt ongeveer zevenhonderd meter door het centrum", vertelt Dankers. ,,En het is natuurlijk de bedoeling dat er meer gebeurt dan alleen dino's vangen. De app moet een vliegwiel zijn om meer activiteiten in het centrum te ontwikkelen. Kinderen of hun ouders gaan inkopen doen, bezoeken de horeca of komen af op activiteiten die gerelateerd zijn aan Dino Hunter."

PUBLIEKSTREKKER

De centrummanager verwacht dat niet alleen de plaatselijke schooljeugd enthousiast zal zijn, maar dat ook bezoekers van buiten Boxtel belangstelling zullen hebben voor de dino-app. ,,Wie oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg bezoekt, kan een leuke combinatie maken. Met de app zorgen we voor een nog grotere dino-beleving in Boxtel." De Groene Poort is met ongeveer 75.000 bezoekers per jaar veruit de grootste publiekstrekker in deze gemeente. De initiatiefnemers van Dino Hunter hopen dat de museumbezoekers meer tijd gaan doorbrengen op Boxtelse bodem.

GEWELDIG INITIATIEF

Wethouder Eric van den Broek, die zich onder meer bezighoudt met centrumzaken, reageerde deze week enthousiast over de vorderingen die met de dino-app worden gemaakt. ,,Ik heb de eerste previews van de app zojuist gezien en het komt er werkelijk geweldig uit te zien", stelt Van den Broek. ,,Geweldig initiatief dat De Groene Poort samen met de gemeente en andere ondernemers heeft genomen. Dat is waar het economisch stimuleringsbudget precies voor bedoeld is: vernieuwende initiatieven en reuring in het centrum."

De dino-app wordt gerealiseerd dankzij inspanningen van oertijdmuseum De Groene Poort, gemeente Boxtel, stichting Centrummanagement Boxtel, stichting Brabants Centrum, Rabobank Hart van De Meierij, Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel, Hema, Albert Heijn en Markthoreca.

FOTO BOVEN: Compositie van Boxtel als dino-gemeente. Met de app Dino Hunter kunnen straks op zes plekken in Boxtel virtueel dinosaurussen worden gevangen. (Foto: Peter de Koning).

De app Dino Hunter krijgt steeds meer vorm. De eerste dino's zijn al gesignaleerd... (Foto: Marc Cleutjens).