Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LEERLINGENRAAD ESCH BRENGT BEZOEK AAN GEMEENTEHUIS

Kinderen helpen burgemeester 'n handje

CARRY DIRKX

De leerlingenraden van de basisscholen in de gemeente Haaren brachten dinsdag een bezoek aan burgemeester Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet. Ook de acht kinderen van de leerlingenraad van de Essche Sint-Willibrordusschool waren erbij. Ze mochten onder andere ideeën spuien over verbeterpunten in hun eigen dorp.

Rond de veertig kinderen bezetten dinsdag de raadszaal van het gemeentehuis, waar deze keer geen koffie werd geserveerd, maar pakjes sap en paaseitjes. Burgemeester Zwijnenburg vertelde over haar werk en over de gewenste samenwerking met de kinderen. De bedoeling is namelijk dat het overleg tussen de leerlingenraden en de burgemeester jaarlijks terugkeert, dat ze ook de leerlingen-


Paul Hermans voorzitter fanfare Sint-Arnoldus

De leden van de Lennisheuvelse fanfare Sint-Arnoldus hebben maandagavond tijdens de jaarvergadering Paul Hermans uit Boxtel gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Riëtte Potters op, die vijf jaar het bestuur leidde.

De inmiddels gepensioneerde Hermans (foto onder) zette zich jarenlang in voor evenementenstichting Boxtel Vooruit. Bovendien is hij bestuurslid van de stichting Brede Scholen Boxtel en sinds enkele jaren voorzitter van seniorenorkest Buchestelle waarin hij ook trompet speelt. Bovendien geeft Hermans mede leiding aan de commissie die de activiteiten rond de reuzen Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor coördineert.

Hermans vertelde deze week met plezier zijn taak bij het muziekkorps in Lennisheuvel op te pakken. Onlangs maakte de fanfare bekend naarstig op zoek te zijn naar nieuwe leden. Met name de aanwas van jeugd stokt.

raden op de scholen gaat bezoeken én dat ze hulp van de kinderen gaat krijgen bij officiële gelegenheden. ,,Bij iedere belangrijke gebeurtenis in jullie dorp mogen twee kinderen uit de leerlingenraad mee als jeugdburgemeester", vertelde ze. ,,Lijkt jullie dat wat?" Instemmend geknik. Esch heeft dit jaar al één vaste jeugdburgemeester, de 9-jarige Melvin Erkemeij, maar die krijgt nu dus hulp van een extra, roulerende jeugdburgemeester.

APPELTJES

Tijdens het bezoek brainstormden de leerlingen over zaken in hun eigen dorp die ze met de burgemeester zouden willen bespreken. Ze schreven die op papieren appeltjes, die vervolgens op een geknut-


Eerste excursies

naar edelherten

gaan van start

Begin maart werden dertien edelherten uitgezet in natuurgebied De Scheeken. Vanaf zaterdag 1 april organiseert Brabants Landschap verschillende tochten door het gebied, op zoek naar de 'koning van het Groene Woud'. Zaterdag zijn alle plekken al bezet, maar op de zondagen 9, 23 april en 30 april zijn nog plaatsen vrij.

Deelnemers lopen door het omrasterde gebied van driehonderd hectare groot waar de edelherten zijn uitgezet. Tijdens een tocht van acht kilometer komen de wandelaars aan weerszijden van de natuurbrug die over de A2 ligt. Brabants Landschap adviseert goed schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen en vraagt honden thuis te laten. De excursie duurt ongeveer tweeënhalf uur. Opgeven kan via de website www.brabantslandschap.nl.

Liempde

Voices in Serenade

Popkoor Voices uit Liempde verzorgt zaterdag 1 april vanaf 20.30 uur het concert 'Koor-Dansen' in culturele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk. De zangers en zangeressen van Voices zullen onder begeleiding van hun eigen combo verschillende liedjes zingen, onder meer 'Need you now' van Lady Antebellum, 'Rolling in the deep' van Adele en 'On top of the world' van The Carpenters. Daarbij krijgt ze versterking van de band Nul73 die de muzikale avond swingend afsluit. De toegang is gratis.

selde boom - gemaakt door kinderen uit Haaren - gehangen werden. De kinderen uit Esch hadden er genoeg: minder afval, de brandnetels opruimen bij de sloot van de school en betere ballen voor het voetballen.

Wies (9) en Felix (11) bedachten samen een hele lijst: een sporttoernooi, een schoonmaakdag en bingo met ouderen. ,,Wij hebben echt goede ideeën!", zeiden ze enthousiast. Felix vond de middag bij de burgemeester 'heel interessant' en zou graag een keer jeugdburgemeester zijn. ,,Zeker wel! Want ik vind het leuk om dingen te regelen en mensen te helpen."

FOTO BOVEN: De kinderen uit de gemeente Haaren die dinsdag een bezoek brachten aan het gemeentehuis van Haaren. In het midden burgemeester Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet. (Foto: Peter de Koning).


Motorclub Liempde

Verschillende motorrijders gaan zondag 2 april vanuit Liempde 270 kilometer toeren door Brabant. Motorclub Liempde houdt dan voor de negentiende keer een motortocht. Vanaf 09.30 uur begint de toertocht en rond 13.00 uur is er in Oirschot een lunch. Volgens de organisatie zullen deelnemers het Brabants Landschap doorkruisen, in ieder geval de Meierij en de Kempen. Vertrekpunt voor de tocht is café Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein.

Afbeelding