Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Liempde rouwt om

horecaondernemer

Willy v. Kaathoven

Willy van Kaathoven is overleden. De goedlachse horecaondernemer die met zijn echtgenote Nelly vele decennia leiding gaf aan zaal Amicitia aan de Nieuwstraat in het dorpshart, stierf maandag. In januari 2014 was hij nog nauw betrokken bij een groots opgezette reünie waar meer dan twaalfhonderd gasten van weleer herinneringen kwamen ophalen aan 'Zaal van Kaathoven'.

Willy en Nelly namen begin jaren vijftig van de vorige eeuw de bakkerij en molen van Willy's ouders over en openden er rond 1970 een horecabedrijf, dat Amicitia werd genoemd: 'Vriendschap'. Doordeweeks werden er honderden feesten en partijen gehouden, in de weekeinden kreeg de jeugd er alle ruimte. Met name de zondagavonden waren bekend (en soms berucht) als leden van de Katholieke Plattelands Jongeren er te gast waren. Allengs ontdekten steeds meer jongeren 'Van Kaathoven', ook omdat steeds vaker artiesten werden geboekt. Op topdagen - als bijvoorbeeld Albert West optrad - begroette Willy zevenhonderd gasten.

In 1997 stopte het horecapaar met de zaak; inmiddels runnen Joep en Petra Boleij er met hun team al vele jaren restaurant en hotel Het Hof. In januari 2014 werd met toestemming van Willy en Nelly een reünie gehouden waar artiesten van weleer optraden. Ook ditmaal was de belangstelling massaal en moest aan de Goorestraat een feesttent geplaatst worden. Liempde zelf was te klein voor dit 'feestje'...

Willy van Kaathoven is 89 jaar geworden.