EXPOSITIE BIJ VERENIGING KUNSTLICHT99

'Robuust en Teder' acht weken in galerie Garage

In galerie Le Garage van de Boxtelse kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 aan de Prins Hendrikstraat is vanaf vrijdag 7 april de tentoonstelling Robuust en Teder te zien. Marten Groen en Tilly Brooker laten er tot Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni respectievelijk beelden en schilderijen zien.

'Tegen de wind in', 'The Night Owl' en 'Wait' zijn titels van de objecten die Groen met zijn atelier Greenartbox exposeert in Le Garage. Groen is onder meer bekend van zijn beelden van cortenstaal in de openbare ruimte. Brooker laat onder meer haar drieluik 'De rode draad' zien. Onder het thema 'Thee' werpt ze een Japans licht op de kunst van het theedrinken. Bezoekers worden uitgenodigd een kopje mee te drinken.

MEEPRATEN OVER KUNST

De expositie Robuust en Teder is vanaf 7 april elke vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur. Galerie Le Garage is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 43. ,,Bezoekers treffen er altijd de kunstenaars van de geëxposeerde werken of leden van Kunstlicht99. Zij geven uitleg over hun werkwijze en bedoelingen.

De Rots

VRIJDAG 31 MAART

Biljartvereniging De Rots        13.00

Kaarten KBO        13.30

MAANDAG 3 APRIL

Yoga SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Oircol        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Tai Chi        19.30

Nieuwkomersdag KBO        19.30

DINSDAG 4 APRIL

Gym voor ouderen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Symposium Café Brein        16.00

Iedereen EHBO        18.30

WOENSDAG 5 APRIL

Knutselen AVO        09.30

Vergadering Vivent        12.00

Naailes SUB        13.00

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Countrydansen        19.00

Bridgeclub De Rots        19.30

DONDERDAG 6 APRIL

Computercursus SUB        09.00

Knutselen AVO        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

Vrije tijd en spelletjes AVO        13.30

Crea SUB        13.30

Quilten        13.30

Linedance        19.00

Tai Chi        19.30

Gemeenschapshuis De Rots is gevestigd aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel en telefonisch bereikbaar via (0411) 67 38 38 of via internet: www.derotsboxtel.nl.

Belangstellenden zijn welkom om mee te praten over eeuwige en actuele kunst", zegt voorzitter Frans Schweigmann van de kunstenaarsvereniging. 'Robuust en Teder' is de eerste van meerdere exposities in 2017. Steeds stellen twee kunstenaars hun werken tentoon; één lid van Kunstlicht99 en één externe kunstenaar.

OPENING

De feestelijke opening van 'Robuust en Teder' wordt vrijdag 7 april om 15.00 uur verricht door burgemeester Mark Buijs.


Publiek Maestro stemt zelf mee tijdens concert

Luisteraars die zaterdagavond 1 april de dirigeerwedstrijd Maestro van Boxtel's Harmonie bezoeken, kunnen via hun smartphone meestemmen over wie de uiteindelijke winnaar wordt. Naast het oordeel van het publiek geeft een vakjury punten aan de vijf gelegenheidsdirigenten die vanaf 20.00 uur op de bok komen in de aula van het Jacob-Roelandslyceum.

Naar het zich laat aanzien zullen zaterdag alle zitplaatsen bezet zijn tijdens Maestro. Deze week was er veel animo voor de laatste entreekaartjes, meldt Boxtel's Harmonie. Burgemeester Mark Buijs, centrummanager Berry Dankers, MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen, winkelier Suzanne Schuurmans en directeur Henk Wagenaars van Milieu Service Brabant zijn de voorbije weken intensief gecoacht. Dat gebeurde door Jules van de Loo, de vaste artistiek leider van Boxtel's Harmonie. Hij leerde het vijftal de basisbeginselen om een groot orkest te leiden. Het merendeel van de kandidaten heeft geen muzikale ervaring; dirigeren had geen van allen ooit gedaan.

De vakjury onder voorzitterschap van oud-Boxtelaar Rinus van Hamond, gerenommeerd dirigent én decennialang soloklarinettist van Het Brabants Orkest, beoordeelt de vijf dirigenten. Maar ook het publiek mag een stem uitbrengen. Amperia Productions, die ook het beeld, licht en geluid verzorgt tijdens Maestro, heeft daarvoor een speciale website gemaakt. Via hun mobieltje kunnen luisteraars op hun favoriete dirigent stemmen.

Gisteravond was nog slechts een handvol kaarten beschikbaar. Wie Maestro wil meemaken, kan tot en met morgen een kaartje kopen in telefoonwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat. Reserveren kan ook via telefoonnummer (0411) 68 53 31 of e-mail: kaartverkoop@boxtelsharmonie.nl.