Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BEACHVOLLEYBALEVENEMENT VERHUIST NAAR BOSSCHEWEG

Beach Break gaat grenzen verleggen

MARC CLEUTJENS

De nieuwe editie van de Dijkhuizen Beach Break wordt dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni gehouden. Het beachvolleybalevenement verhuist naar het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg en wordt groter dan ooit. Organisator Jip van Krieken kan op tien velden 24 extra teams laten spelen en heeft een bijzondere feestavond met deejays in voorbereiding. De inschrijving start zaterdag 1 april om klokslag 11.00 uur.

Van Krieken wil aan de Bosscheweg grenzen gaan verleggen. En gelet op de eerste opzet van het evenement gaat hij daarin slagen. Op het parkeerterrein waar doordeweeks vooral truckers parkeren, is plaats voor tien beachvolleybalvelden en krijgen alle deelnemende teams een eigen strandtentje tot hun beschikking. Op het gebied van horeca en catering zal het de volleyballers aan niets ontbreken, zo belooft de organisator. Niet alleen De Oude Ketting zal hierin een rol spelen - uitbater William van Dinther is al vele jaren als mede-organisator aan het evenement verbonden - ook wil Van Krieken horeca-ondernemers aan de Markt en omgeving benaderen om een bijdrage te leveren.

De verhuizing van de Beach Break heeft alles te maken met de groei die het grootste sportevenement van Boxtel de voorbije jaren heeft doorgemaakt. Meteen na afloop van de laatste editie is Van Krieken aan tafel gaan zitten met de gemeente Boxtel om alle wensen en ideeën in kaart te brengen. ,,Een belangrijke conclusie was dat de Markt te klein is geworden voor de Beach Break", vertelt de organisator. ,,Twintig minuten na de inschrijving zaten we al vol, we hadden in 2016 een wachtlijst met negentien teams. Bovendien is er maar plaats voor zeven velden, waarvan één veld een beetje ongelukkig ligt en de kans op blessures daar wat groter is."

VEILIGHEID

Van Krieken geeft aan dat meer velden op de Markt niet uitgezet konden worden. ,,Om veiligheidsredenen mag er niet meer zand gestort worden. De hulpdiensten moeten het plein kunnen bereiken. Om meer deelnemers te laten spelen, zouden we de speeltijden kunnen inkorten en meer teams in één poule zetten. Maar daarmee ondergraven we de kwaliteit van de Beach Break." De organisator vult aan dat ook de feestavond met deejays op zaterdag steeds massaler bezocht werd. ,,Het werd steeds drukker en bij grote evenementen is het cruciaal dat je als organisator het overzicht kunt houden en de veiligheid kunt waarborgen."

In overleg met het gemeentebestuur heeft Van Krieken andere locaties in Boxtel bekeken. Landgoed Velder viel af vanwege de grootte, ook park Molenwijk, recreatieplas De Langspier en het Breukelsplein waren even in beeld. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het parkeerterrein aan de Bosscheweg. ,,Vorig jaar is daar al een beachvoetbaltoernooi gehouden en dat was een succes", stelt Van Krieken. ,,Dit jaar is er een koppeling met dit evenement, dat één week na de Beach Break plaats zal vinden. Samenwerken betekent dat we bepaalde zaken kunnen delen."

EVALUEREN

De organisator verwacht dat hij met tien beachvolleybalvelden veel meer teams een plek kan gaan geven op de Beach Break. Als zaterdag 1 april de inschrijving van start gaat - opnieuw wordt een stormloop verwacht - zal blijken hoeveel teams zich aanmelden voor het sportevenement. ,,Met de gemeente is afgesproken dat we na de editie van 2017 evalueren. Sowieso kunnen we ook volgend jaar niet op de Markt terecht omdat die opnieuw wordt ingericht. Dit jaar is de uitdaging om bij De Oude Ketting een nog toffer beachvolleybalevenement neer te zetten."

Van Krieken is er van overtuigd dat dit gaat lukken. Niet alleen omdat hij meer beachvolleyballers een plek kan bieden in het toernooi, maar ook omdat op zaterdagavond een innovatief podium opgebouwd zal worden waar deejays gaan optreden. ,,Nieuw dit jaar is dat we net als op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook tijdens de wedstrijden entertainment gaan bieden. Deejays gaan muziek draaien om zowel spelers als publiek op te zwepen."

'SLECHT VOOR CENTRUM'

Centrummanager Berry Dankers betreurt dat de organisatoren van de Beach Break uitwijken naar de Bosscheweg. ,,Een slechte zaak", reageert hij teleurgesteld. ,,Ik heb gepoogd om dit geweldige evenement te behouden voor het centrum, maar de organisatie wil groeien en meer teams begroeten. De Markt kan ik niet groter maken, maar met een ander programma van eisen hadden we wellicht toch iets voor de Beach Break kunnen betekenen."

De inschrijving voor de Dijkhuizen Beach Break 2017 start zaterdag 1 april om 11.00 uur. Deelnemers kunnen zich inschrijven via Facebook.

FOTO BOVEN: De avond valt op de Markt in Boxtel. De Dijkhuizen Beach Break is bijna ten einde en het publiek maakt zich op voor een feestavond met deejays. (Foto: Peter de Koning, 2014).