Afbeelding
Foto: Peter de Koning

groep 8 fleurt molenwijkseweg weg op met lindebloesem

Hobbendonken viert alsnog boomfeest

PÅL JANSEN

Eigenlijk zouden ze vorige week bomen gaan planten, maar voor de leerlingen van groep 8 van basisschool De Hobbendonken kwam het maandag beter uit. Ook voor Jesse (11) die het moment aangreep om zijn oma te herdenken.

Dat groep 8 van De Hobbendonken maandag bomen gingen planten, was voor Jesse (11) een mooi moment om iemand die hem dierbaar was te herdenken. ,,Vandaag ga ik een boom planten voor mijn oma. Die is vandaag precies een jaar geleden overleden." Op een van de lindes die Jesse voor zijn grootmoeder heeft gereserveerd, schreef hij op het lintje dat aan de boom hing ook een persoonlijke boodschap aan haar. Jesse: ,,Daarop staat dat ik haar heel lief vond."

Het was een mooie lentedag én gelegenheid voor Jesse's eerbetoon. In de berm van de Molenwijkseweg plantte hij met zijn klasgenoten 36 lindes in het kader van Boomfeestdag. De activiteit was eigenlijk de woensdag ervoor. Maar omdat leerlingen van scholen aangesloten stichting Sint-Christoffel vrij waren, werd het voor De Hobbendonken naar maandag verplaatst. ,,We kregen alsnog de gelegenheid om mee te doen. Het is een mooie vorm om een gevoel van verantwoordelijkheid voor de omgeving te creëren bij kinderen", zegt docent Reinout Brocken. ,,Zij weten als ze ouder zijn dat ze die bomen hier geplaatst hebben."

Hulp met planten

De lindes naast de weg naar Esch vervangen evenzoveel berken die eerder werden weggehaald, volgens ambtenaar Hein Hoppenbrouwers van gemeente Boxtel: ,,De oude bomen waren in slechte staat: takken vielen op de weg bij stevige wind. Het werd tijd om ze te vervangen." Wethouder Van Wanrooij vult aan: ,,Boomkwekerij Boxtel, hier langs de Molenwijkseweg, heeft de 36 lindes gesponsord."

Voor de gelegenheid had de gemeente de weg voor de helft afgezet zodat automobilisten voldoende van de kant bleven en de leerlingen de ruimte hadden om alle 36 lindes te planten. Nadat de klas was toegesproken door wethouder Van Wanrooij - 'Vleermuizen vinden de weg terug naar huis via de bomen' - sloegen de leerlingen druk aan het graven. ,,Je ziet het: ik hoef niets te zeggen. De groep gaat vanzelf aan de slag", vertelt leerkracht Brocken trots.

Ieder groepje zou drie bomen plaatsen. Dat ging zó voortvarend, dat de klas binnen een vloek en een zucht de straat een nieuwe uitstraling gaf. ,,Veel beter dan

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) heeft de volgende activiteiten op het programma staan.

ZONDAG 2 APRIL

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael; aanmelden tot 31 maart via telefoonnummer (0411) 66 25 79.

MAANDAG 3 APRIL

20.00 bijeenkomst nieuwe leden (Rots).

DINSDAG 4 APRIL

13.30 contactmiddag Lennisheuvel met troubadour Tonny Wijnands.

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Adelaar.

WOENSDAG 5 APRIL

17.00 eten bij Chinees restaurant Lotus; aanmelden vóór 2 april via (0411) 67 78 63 of e-mail: sina_alphen@planet.nl.

DONDERDAG 6 APRIL

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

14.00 jubileummis in Sint-Petrusbasiliek.

VRIJDAG 7 APRIL

09.30 eucharistieviering De Walnoot voor overleden KBO'ers Selissen.

13.30 rikken en jokeren in De Adelaar.

les krijgen op school", zegt Inge (11) ten overstaan van haar leerkracht Brocken. Maar ook die is niet op zijn mondje gevallen: ,,Jullie hadden nu toch pauze."

Het leek er echter niet op dat zijn leerlingen het een grote opoffering vonden. Er was genoeg tijd over om buiten te spelen. Merel (11): ,,Kijk meester, u zei dat ik vies zou worden in de sloot. Maar ik stond er in en zit toch niet helemaal onder." Brocken antwoordt: ,,Oh nee? Wat doet die moddervlek dan op je knieën?"

FOTO BOVEN: Docent Reinout Brocken geeft met Hein Hoppenbrouwers (midden) en Herman van Wanrooij (rechts) van gemeente Boxtel het goede voorbeeld. (Foto: Peter de Koning).

Wethouder Herman van Wanrooij (links) helpt Jesse met het planten van een boom. (Foto: Peter de Koning).