Speelster Jaimy Diender van Hockey Club Liempde scoorde het eerste doelpunt tegen Drunen. Het duel eindigde in 2-0 voor de Liempdse hockeysters. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

KOPPOSITIE BLIJFT IN BEELD VOOR HOCKEYMANNEN UIT LIEMPDE

Hockeysters HCL te sterk voor Druten

De vrouwenploeg van Hockey Club Liempde (HCL) was er zondag helemaal klaar voor om de eerste drie punten na de winterstop in eigen huis te houden. De nummer zes van de ranglijst, Druten Dames 1, kwam op bezoek in sportpark De Bolakkers en legde het af tegen HCL: 2-0. De mannenploeg reisde af naar Tilburg voor een duel tegen Were Di en kwam niet verder dan een gelijkspel: 4-4.

Toen het fluitsignaal in Liempde klonk en de wedstrijd was gestart, werd er hard gewerkt door HCL om de bal in de goal van de tegenstander te laten krijgen. Dit werd echter keer op keer geblokkeerd door bijna het gehele team van Druten. Bij aanvallen van de Liempdse hockeysters stonden in de cirkel van Druten minstens acht vrouwen te verdedigen, waardoor de thuisploeg maar moeilijk tot scoren kwam.

Maar de Liempdse ploeg had deze keer de touwtjes in handen, in tegenstelling tot de week ervoor. Dus na een aantal spannende aanvallen waarbij de bal niet in, maar naast de goal belandde, kreeg HCL een nieuwe kans om een offensief te starten. Alina Bekkers bouwde op en gaf uiteindelijk een pass aan Jaimy Diender, die een kans op goal zag. Deze bal werd door de keeper van Druten tegengehouden. Terwijl de doelvrouw opgelucht ademhaalde, was Diender wel scherp, waarna ze een rebound scoorde. De moeite die de speelsters van HCL in het spel stopten, werd beloond.

GEEN LUXE

Met de voorsprong op het scorebord begon de tweede helft. Eén doelpunt verschil was geen luxe, waardoor de Liempdse hockeysters graag wilden scoren om de drie winstpunten veiliger te stellen. Dit was dus ook het doel van de tweede helft. Opnieuw stond Druten met het gehele elftal in het 23-meter gebied. HCL wist hier echter goed mee om te gaan en haalde er een aantal strafcorners uit.

De gehele tweede helft was de ploeg sterker dan Druten. Toch bleef de stand hetzelfde. De hockeysters zetten hoge druk, waardoor het grootste deel van het team op de helft van Druten stond. Maar wanneer er een bal de diepte in werd gespeeld, was het sprinten geblazen voor Liempde om de bal op te vangen.

Vele aanvallen van HCL kwamen in de cirkel terecht, maar het afmaken op goal bleek toch lastiger dan gedacht. Een aanval via de achterlijn opbouwen werd vaak geprobeerd, maar leverde geen doelpunt op, zeker toen Druten deze tactiek doorhad. Uiteindelijk scoorde HCL toch een tweede doelpunt, waardoor de drie punten in Liempde bleven.

De hockeysters bezetten momenteel de derde plaats met 22 punten uit dertien wedstrijden, op ruime achterstand van Deurne en DVS, die respectievelijk 37 en 34 punten hebben binnengehaald. Zondag 2 april gaat HCL op bezoek bij DVS in Waalre. De wedstrijd start om 12.30 uur.

KOPPOSITIE

Voor de hockeyers van HCL stond een belangrijk duel op het programma. Zij streden met Were Di om de tweede plaats achter koploper HC Tilburg. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en de wedstrijd eindigde in remise: 4-4. Hierdoor blijft HCL op de tweede plaats staan met 28 punten uit 13 wedstrijden. Were Di heeft evenveel punten, maar een lager doelsaldo. De koppositie is nog steeds in beeld voor de ploeg uit Liempde; Het tiende team van HC Tilburg heeft een voorsprong van drie punten.

Zondag 2 april speelt HCL een thuiswedstrijd tegen het achtste team van HC Tilburg, dat op de zevende plek staat. De wedstrijd in sportpark Bolakkers gaat om 11.00 uur van start.