Een gespecialiseerde machine kwam er maandagmiddag aan te pas om een notenboom bij de Kinderboerderij enkele meters te kunnen verplaatsen. (Foto: Jac Nouwens).
Een gespecialiseerde machine kwam er maandagmiddag aan te pas om een notenboom bij de Kinderboerderij enkele meters te kunnen verplaatsen. (Foto: Jac Nouwens). Foto: Jac Nouwens

KINDERBOERDERIJ BEREIDT BOUW DWARSDEELSCHUUR VOOR

Notenboom van Banjer schuift wat op...

Natuurlijk was het veel makkelijker en goedkoper geweest om de notenboom om te zagen en een eindje verderop een nieuw exemplaar te planten. Maar daar koos het bestuur van Kinderboerderij Boxtel bewust niet voor. Verplanten is technisch mogelijk en dus gebeurde dat maandagmiddag ook. Onder toeziend oog van medewerkers én peuters van kindercentrum Klein.

Vorig jaar maakte de gemeente Boxtel bekend dat bij de Kinderboederij aan het Apollopad een dwarsdeelschuur wordt gebouwd. Geen spiksplinternieuwe, maar een historische die elders moet wijken. Samen met Stichting de Brabantse Boerderij zijn al enkele schuren bezocht die in aanmerking komen. Welke ook wordt gekozen, in alle gevallen staat de notenboom in het weitje van pony Banjer in de weg, vertelt bestuurslid Jac Nouwens van de Kinderboerderij. Om te laten zien dat de natuur hoog in het vaandel staat, werd besloten de notenboom te verplaatsen. Dénis Mulders uit Haaren kwam met een speciale machine ter plaatse om de kluit met een doorsnede van 1,60 meter in één keer uit te graven. Even tevoren had hij een eindje verder in de wei een kuil gegraven waarin de notenboom een nieuwe plek heeft gekregen.

Per 1 februari is Emile Lockefeer aangetreden als voorzitter van het stichtingsbestuur van de Kinderboerderij. Via het Vrijwilligerssteunpunt van welzijnsorganisatie ContourdeTwern kwam hij in beeld, aldus bestuurslid Nouwens. Bekijk meer foto's en filmpjes in de digitale dinsdageditie van deze krant.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding