Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Angelaschool maken deze week kennis met tennis op de banen van LTV De Merletten. Eerder was ook basisschool De Vorsenpoel te gast in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Angelaschool maken deze week kennis met tennis op de banen van LTV De Merletten. Eerder was ook basisschool De Vorsenpoel te gast in sportpark Molenwijk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LEERLINGEN ANGELASCHOOL MAKEN KENNIS MET TENNIS

Merletten begroet honderden scholieren

MARC CLEUTJENS

Niet minder dan vierhonderd leerlingen van de Angelaschool hebben deze week meegedaan aan tennisclinics van De Merletten. In sportpark Molenwijk werden de tennisbanen van de Boxtelse club bevolkt door alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool.

Volgens bestuurslid Twan van Erp heeft De Merletten eerder dit jaar een nieuw beleidsplan opgesteld en wil de club meer kinderen en jongeren in aanraking laten komen met de tennissport. ,,Eerder dit voorjaar begroetten we al kinderen van De Vorsenpoel en deze week is de Angelaschool aan de beurt", vertelde Van Erp. ,,Twee weken geleden zijn we begonnen met gymlessen op school waar we allerlei tennisspelletjes en tennisvaardigheden geoefend hebben. Deze week mocht iedereen de baan op en werden alle clinics afgesloten met een tenniswedstrijd."

OVER DE STREEP TREKKEN

Het bestuurslid van De Merletten geeft aan dat de tennisclub graag meer jonge leden begroet en dat deze aanpak vruchten afwerpt. ,,We hopen en verwachten dat scholieren het leuk vinden om met de hele klas te tennissen en zo over de streep getrokken worden om samen met vriendjes of vriendinnetjes te komen spelen. Natuurlijk hebben we leuk aanbod voor ze in petto."