Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

FEEST VAN VERLEIDING IN PODIUM BOXTEL

Bezoekers gaan te biecht bij Boxtels Boek&Bal

Verleiden, dáár draaide het zaterdag om tijdens het Boek&Bal in Podium Boxtel. ,,Het was écht een feest", vertelt Jan van Gemert van de gelijknamige stichting. Met een kleine honderd bezoekers kijkt de organisatie terug op een geslaagd evenement.

Ondanks enkele tegenslagen kan het jaarlijkse boekenfeest een succes genoemd worden. Hoofdgast Simone van der Vlugt, een van 's lands bekendste thrillerauteurs, moest twee dagen voor aanvang afzeggen vanwege familieomstandigheden en eerder meldde ook de Tilburgse schrijver en dichter Frank van Pamelen zich af. De avond werd echter gered door vermaard schrijver Kees van Beijnum die furore maakte met het boek 'Oesters van Nam Kee'. Hij vertelde openhartig over zijn schrijverschap. ,,Hij had écht wat te vertellen", aldus Van Gemert. Fans van het werk van Van der Vlugt werden niet teleurgesteld. ,,Want Van Beijnum is ooit begonnen als misdaadjournalist en zijn werk heeft toch een soort raakvlak met dat van Simone."

Puntdichter Jan J. Pieterse verscheen in plaats van Van Pamelen op de bühne. Zijn optreden bleek ook een schot in de roos. Hij wierp zijn dichtbundels één voor één de zaal in om vervolgens te vragen wie er 'geraakt werd door zijn poëzie'.

BIECHTHOK

,,De avond begon ingetogen met lezingen en verhalen. Maar na de pauze was het een heel ander verhaal. In de foyer hing een festivalsfeer. Er gebeurde van alles", zegt Van Gemert. Uiteraard vond een signeersessie plaats met de verschillende schrijvers. Toneelspelers van het Koning Willem I College lazen voor uit hun lievelingsboek en ook de prachtige beeldende werken van Kunstlicht99 droegen bij aan de beleving. Daarnaast was er ook aandacht voor dichtslamrap; de kunst van het voordragen van poëzie. Ludiek was het geïmproviseerde 'biechthok' van dichter Fons van Asten. Daar konden bezoekers hun grootste verleidingen opbiechten. ,,Al die kleinigheden maakten de avond af", vindt Van Gemert.

Volgens de organisatoren krijgt Boek&Bal ook volgend jaar een vervolg. ,,We willen het dan enerzijds feestelijker maken en anderzijds meer verbindingen leggen om zodoende een breder publiek te betrekken bij het boekenbal."

FOTO ONDER: Bezoekers van het Boek&Bal konden zaterdag te biecht bij dichter Fons van Asten. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding