LIEMPDSE VIERDEKLASSER BOEKT NEGENDE ZEGE OP RIJ

DVG wint moeizaam in Keldonk

In de uitwedstrijd tegen Keldonk boekte DVG de negende overwinning op rij. Het werd een benauwde 0-1 en dit had ook zomaar anders kunnen zijn, in twee opzichten. Keldonk verdiende wel een punt maar kreeg dit niet. En als DVG vóór rust 0-2 had gemaakt, was het wellicht een gemakkelijke middag geworden...

De openingsfase was voor DVG, maar echte kansen leverde dit niet op. Een schot van Bart de Windt kwam recht in de handen van de keeper. Het spel oogde traag en het hobbelige veld hielp ook niet mee. De Liempdenaren kregen een makkelijk gegeven vrije trap net buiten het 16-metergebied. De opgestelde muur dekte de rechterhoek af en de keeper ging helemaal aan de andere kant van het doel staan. Peter Versantvoort had dit goed gezien en met een mooi geplaatst schot over de muur was de keeper kansloos: 0-1.

Het tempo van DVG was veel te laag en dit bracht de sterke kanten van Keldonk naar boven: duelkracht en inzet. Voetballend was het spel niet echt hartverwarmend. Een sterke fase van de thuisploeg betekende flink wat werk voor de Liempdse doelman, Mark Faes. Met zijn voet bracht hij de eerste redding. Vlak daarna had ook zomaar de tweede treffer op het scorebord kunnen staan. Aaron van Dooren kon de bal net niet goed onder controle brengen en ook De Windt kwam te kort om een voorzet van Joep van der Meijden binnen te tikken. Vlak voor rust kwam de sterkste fase van Keldonk: een schot spatte op de lat uiteen en ook een poging om keeper Faes met een lobje te verschalken mislukte.

ROMMELIG

De vanuit Liempde meegereisde supporters hadden na de rust een ander DVG verwacht. De min of meer enige kans in de tweede helft kwam op naam van Martijn Caarls. Diens inbreng leverde echter niet meer op dan een hoekschop. Die bracht het nodige gevaar, maar alle schoten werden geblokt en dus bleef de voorsprong minimaal.

Keldonk stroopte de mouwen nog eens op en pompte de ballen naar voren. De Liempdse verdediging deed dit in omgekeerde volgorde. Dit kwam het voetbal niet ten goede en het werd een rommelige

Sport Kort

Jeu de boules gilde

Op Antonius Bleek, het schiettterrein van het gilde Sint-Antonius Abt aan de Oude Dijk in Liempde, wordt van april tot en met september wekelijks op dinsdag vanaf 19.00 uur jeu de boules gespeeld. Bij voldoende deelname wordt er een competitie gestart. Deelname is gratis; de minimumleeftijd is 18 jaar. De eerste wedstrijd is op dinsdag 4 april.

fase waarin de scheidsrechter ook steeds meer moeite had om te beoordelen wat wel en wat niet door de beugel kon. Echte gevaarlijke situaties bleven uit maar het had ook zo maar anders kunnen aflopen. De overwinning werd over de streep getrokken: niet op de meest fraaie wijze, maar de Liempdse ploeg was erg blij met de drie punten.

Met het gelijkspel van Boxtel en Boskant verloren twee concurrenten belangrijke punten. Toch zal het spel van DVG zondag 2 april, in de thuiswedstrijd tegen WEC, beter moeten worden.

De vrouwen van DVG hadden niet de beste dag en verloren met ruime cijfers van Oss '20: 1-9. Sanne Schalkx werd woman of the match.

JO19-2: DVG – Someren        14.30

FOTO ONDER: Ondanks matig spel won DVG zondag het uitduel in Keldonk. (Foto: DVG).