Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ROMKANKLETSEN: LACHEN, GIEREN, BRULLEN

Gemondse 'acrobaat' wint de Christ Cup

De 34e editie van Romkankletsen is gewonnen door Paul van der Heijden. Als acrobaat Ootje nam hij verschillende Gemondenaren op de hak. Hij won niet alleen de hoofdprijs; de felbegeerde Christ Cup, maar zaterdag ook de dagprijs en de Kom Op Kan. Die laatste trofee wordt uitgereikt aan de beste debutant over drie dagen. Het evenement, dat georganiseerd wordt door Gimmese Klets, stond garant voor drie dagen dolle pret in zaal Kloosterzicht.

Tijdens het weekend van halfvasten; vrijdag, zaterdag én zondag, klommen zes lokale tonpraters in de buutton in hilarische verschijningen. Hans Geerts praatte de avond voor de tiende keer vakkundig aan elkaar. Bert van Houten uit Liempde had voor de vijfentwintigste keer de leiding over de techniek en zorgde wederom voor een prachtig decor.

Het Romkankletsen kende liefst drie dagwinnaars. Vrijdag won Ben van der Sangen als opa Bram. Hij deed voor de 32e keer mee en zette met veel enthousiasme een gezellige 'ouwe knar' neer.

Willian Schellekens kwam zondag uitermate goed uit de verf als Albert Heijn en mocht tijdens die aflevering de dagprijs op zijn naam schrijven. Zijn typetje werkt bij de Jumbo als merchandising manager, oftewel vakkenvuller. Een promotie ten opzichte van zijn eerste baantje van hoofd emballage, waar hij bij het flessenapparaat klanten controleerde of ze lege flessen goed inwierpen.

OOTJE

Winnaar Van der Heijden maakte als Ootje een ronde door Gemonde op zoek naar talenten voor zijn circus. Verschillende Gemondenaren kwamen in aanmerking, maar een clown kreeg hij niet gerekruteerd. Een van zijn artiesten vond echter, nadat hij als menselijke kanonskogel op het dak van dorpshuis De Kei landde, nog drie pipoos in het bestuur...

Ook Christ Goossens had de lachers op de hand als dartscoach van Michael van Gerwen. Zijn carrière begon hij overigens in de gevangenis in Vught.

Jan Schellekens kroop in de huid van pastoor Odulphus. Hij stapte voor de 28e keer in de Romkan als de nieuwe 'Kapeloon' van Gemonde.

Rudy Remspoor, die in het dagelijks leven René Goossens heet, stond pas voor de tweede keer in de buutton. Als lid van motorclub Ginne Bang (de Gemondse vertaling van 'No Fear') maakte hij furore als de jongste tonprater.

FOTO BOVEN: Paul van der Heijden won zondag het traditonele Romkankletsen tijdens halfvasten in Gemonde. (Foto: Albert Stolwijk).