PLAY-OFFS NOG IN BEELD VOOR VROUWENPLOEG

Hockeyers MEP boeken dubbele zege

De mannen van hockeyclub MEP beleefden een succesvol weekend. Vrijdagavond klopten de mannen van coach Eric Verzijden Etten-Leur met 3-5 in een bekerwedstrijd en zondag werd de lastige uitwedstrijd tegen HOD in Valkenswaard met 0-1 gewonnen. De vrouwenploeg van MEP wonnen eveneens in Valkenswaard en ook zij blijven kansrijk voor de play-offs.

Natuurlijk neemt coach Verzijden de beker serieus, maar de prioriteiten liggen bij de reguliere competitie. Door doelpunten van Stijn Koesen, Floris Verheijen, Paul Sollewijn Gelpke en Tom Strüber (twee goals) rekende MEP vrijdagavond af met Etten-Leur (5-3). De Boxtelaren zitten nu bij de laatste zestien en treffen op vrijdag 7 april in Boxtel uitgerekend Helmond voor de volgende ronde.

VOLLE WINST

Tegen HOD in Valkenswaard ging het zondag moeizaam. Het elftal zat niet echt in de wedstrijd. ,,MEP heeft het altijd lastig met deze club", aldus Verzijden. In het verleden gingen dit soort wedstrijden steevast verloren en nu pakte de Boxtelse ploeg de volle winst. De strafcorner van Verheijen, vroeg in de eerste helft, bleek uiteindelijk beslissend voor de zege. De trainer was opgetogen dat 'de nul opnieuw was gehouden', maar gaf wel ruiterlijk toe dat dat vooral te danken was aan het sublieme keeperswerk van Paul Gruijthuijsen.

Verzijden kijkt al weer vooruit naar zondag 2 april. Dan komt Rosmalen naar Boxtel. ,,We hebben nog iets goed te maken tegen Rosmalen", waarbij hij refereerde aan de schamele nederlaag in de eerste seizoenshelft. Afslag zondag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

FLOW

,,Alles gaat nu goed", zei een opgetogen coach Inge Poelmans. ,,We hockeyen lekker en we groeien wekelijks." De vertrekkende Poelmans wil haar ploeg een passend afscheid bezorgen en omgekeerd willen de Boxtelse vrouwen dat ook. MEP startte zondag goed in Valkenswaard en na amper vijf minuten had June van de Besselaar het net al gevonden 0-1.

Niet lang daarna benutte Pien Driessen een variant van de strafcorner: 0-2. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft was het eerste kwartier voor de gastvrouwen. HOD had niets te verliezen en zette alles op alles. Daarna nam MEP het initiatief weer en scoorde Fleur Verhoeven na twintig minuten de 0-3. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Poelmans vond het bemoedigend dat de Boxtelse vrouwen niets hadden weggegeven. Dat is een goed voorteken voor de 'kraker' tegen Oss. Maar eerst wacht nog de lastige thuiswedstrijd tegen Sint-Oedenrode. Afslag zondag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

Weert        15-41        Sint-Oedenrode        15-22

Oss        15-32        Goirle        15-17

MEP        15-31        HOD        15-16

Eindhoven        15-28        HCAS        15-13

Venlo        15-25        Uden        15-8

Hopbel        15-23        Concordia        15-0

FOTO BOVEN: Beeld van het bekerduel tussen Etten-Leur en MEP. Tom Strüber (rechts) legt aan voor een schot op doel. De speler scoorde tweemaal in de wedstrijd. Twee dagen later won MEP opnieuw. Toen werd HOD opzij gezet. (Foto: Hans Verberk).

BOXTELAREN BLIJVEN IN TITELRACE

Volleybalmannen Blox winnen vijfsetter

Het eerste mannenteam van de Boxtelse volleyvalvereniging Blox heeft zichzelf afgelopen weekend geen goede dienst bewezen. De koploper won weliswaar van Hands Up, maar heeft met nog vijf wedstrijden te spelen een voorsprong van slechts drie punten. De spanning stijgt.

Blox had met 4-0 van Hands Up moeten winnen om het gat met de concurrentie niet kleiner te laten worden, maar dat lukte niet. De Boxtelaren moesten diep gaan en hadden voor het eerst dit seizoen vijf sets nodig om de zege te pakken. Blox begon de eerste set met slechte passes waardoor nauwelijks gescoord kon worden. Hands Up won en kwam op een 1-0 voorsprong.

MEER GRIP

De tweede set ging het een stuk beter, maar de volleyballers van Blox vergaten de set binnen te slepen. Hands Up bleef in het spoor van de Boxtelaren en wipten er op de valreep zelfs overheen: 2-0.

In de derde set knokte Blox voor elk punt. De tegenstander kon niet zomaar scoren en er werden veel ballen opgeraapt en teruggebracht. De Boxtelaren kregen meer grip op het duel en kon uitlopen dankzij goede serviceseries van Thijmen van der Heijden en Teun van den Boer. Op deze manier kon zowel de derde als de vierde set binnengesleept worden.

De vijfde set, die slechts tot vijftien punten gaat, begon goed voor Blox. De Boxtelse volleyballers kwamen vlot op een voorsprong van zeven punten, maar zagen Hands Up terugkomen. Nadat de thuisploeg op 8-7 was gekomen, wist Van der Heijden het tij te keren met een indrukwekkende serviceserie. Teun Smit hield het Boxtelse blok op slot waarmee de zege werd binnengehaald en de 3-2 winst mee naar Boxtel genomen kon worden.

AAN DE BAK

Om het kampioenschap binnen te slepen, moet Blox nog een aantal duels flink aan de bak. Zaterdag 1 april speelt de ploeg om 14.30 uur in sportcomplex De Braken en wordt gerekend op veel supporters die steun bieden om vijf punten in de wacht te slepen.

Sport Kort

Jeu de boules

Aan het wekelijkse open Regiomix-toernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot deden maandag 36 spelers mee. Leo Bekers won met 3/25 punten, gevolgd door Gerard van Esch (3/24) en Corry Renne (3/21). Overige uitslagen: Eric Jansen 3/20; Jeanne Teulings 3/19; Ben van Casteren 2/9; Leo Leenders 2/17; Broer Renne, Cor Mulder en Toos Luijten 2/10 punten. Belangstellenden kunnen zich op maandag vanaf 13.00 uur inschrijven voor het toernooi; een halfuur later beginnen de wedstrijden in de accommodatie aan de Selissenwal 25. Deelname kost één euro. Meer informatie is te vinden op de website van de club: www.jbvdewalnoot.nl.