Afbeelding
Foto: Judoclub Liempde

Wisselend succes eerste biljartteams

Recreanten 't Ivoor spelen weer om titel

De eerste teams libre en driebanden groot van biljartvereniging 't Ivoor wonnen vorige week allebei niet. Hoewel Theo Verhagen en Fouad Hasbani beide wonnen voor het eerste libreteam tegen Het Wapen van Liempde, liet Peter van Lierop zeven punten liggen in zijn wedstrijd waardoor het treffen in 23-23 eindigde. De driebanders groot verloren met 30-22 van Rio Bar 2 waardoor de titel uit zicht is. Het eerste recreantenteam libre kan daarentegen weer opgaan voor de titel.

Bij het driebanden groot speelde 't Ivoor spannende wedstrijden tegen Rio Bar 2. Louise van der Meijden haalde een gelijkspel tegen Wilco van Wijk terwijl Leo van Westelaken nipt verloor. Echter, Bernhard Legierse stond tegen een ontketende Sharon van Dijk te biljarten en verloor zijn wedstrijd ruim. Stand: 30-22.

Het tweede libre team van 't Ivoor verloor ook. BV De Hazelaar 2 was te sterk en won met 31-34. Hoewel Frans Klein en Wim Bekkers hun partijen wonnen, kregen Jan Meeuwis en Rien Meijs allebei negen verliespunten aan de broek. Recreanten 3 verloor ruim van De Kruiskamp 3 met 27-38.

Goed nieuws was er echter voor het eerste libre team bij de recreanten. Tot voor kort was de titel uit zicht, maar de biljarters wonnen met ruime cijfers van concurrent BC De Hazelaar 4 waardoor de race om het kampioenschap weer helemaal open ligt. Theo Verhagen, Fouad Hasbani, Toon Bevers en Henk van Boxmeer versloegen allemaal hun tegenstander.

Uitslagen vorige week

LIBRE

Het Wapen van Liempde 1 – 't Ivoor 1        23-23

BV De Hazelaar 2 – 't Ivoor 2        29-20

RECREANTEN LIBRE

't Ivoor 1 – BV De Hazelaar 4        40-25

't Ivoor 2 – BV De Hazelaar 2        31-34

't Ivoor 3 – De Kruiskamp 3        27-38

DRIEBANDEN KLEIN

Pas Buiten 1 – 't Ivoor 5        30-22

't Ivoor 6 – D 'n Brouwer 1        29-23

NAL 8 – 't Ivoor 7        25-18

DRIEBANDEN GROOT

Rio Bar 2 – 't Ivoor 1        30-22

Programma maandag 3 april

D'n Brouwer 3 – 't Ivoor 7        13.00

't Ivoor 1 – BV Kling Opleidingen 1        20.00

Programma dinsdag 4 april

De Hopbel 1 – 't Ivoor 5        13.00

Programma woensdag 5 april

't Ivoor 3 – Royal 4        20.00

Royal 2 – BV 't Ivoor        20.00

Programma donderdag 6 april

't Ivoor 6 – De Hopbel 2        13.00


Judoclub Liempde blij met jeugdkampioenen

Judoclub Liempde toog zondag naar Veghel. Daar organiseerde budovereniging De Wa Kwai de zogeheten 'buitenregio ontmoeting judo' in het Prins Willem Alexander-sportpark. Acht judoka's van Judoclub Liempde deden zondag mee aan het toernooi in Veghel. Daarvan werden er liefst vijf kampioen.

Het toernooi was bedoeld voor judoka's die nog niet kunnen deelnemen aan de grotere wedstrijden van Judo Bond Nederland. Yoran Lips uit Oirschot blonk zondag uit. Hij wist al zijn partijen vroegtijdig met ippon (tien punten) te beslissen. De jonge judoka is beresterk en zal op korte termijn zijn debuut gaan maken op een nationaal toernooi. Hij presteert inmiddels op een dermate hoog niveau dat hij toe is aan een volgende stap.

Ook de drie broertjes De Wit uit Liempde lieten zien wat ze in huis hadden. Het zal niet lang duren voordat Gijs en Cas het voorbeeld van Yoran gaan volgen. Net als Joost van der Linden, die ook heeft laten zien dat hij niet meer op dit soort toernooien thuis hoort.

Yoran Lips, Joost van der Linden, Gijs en Cas de Wit en Ivar van Weert werden allen kampioen in hun klasse. Bas Daverveld eindigde op een tweede plaats. Pim de Wit en Mees Koster werden derde.

FOTO ONDER: Yoran Lips, Joost van der Linden, Bas Daverveld en Pim de Wit (v.r.n.l) werden judokampioen in Veghel. (Foto: Judoclub Liempde).