Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

OPEN DAG ALL DOGS OP ZATERDAG 1 APRIL

Vriendinnen starten trimsalon voor honden

LONNEKE HOONDERT

Wanneer je gek bent op honden en óók nog eens talent blijkt te hebben voor het verzorgen van de vacht van viervoeters, is een trimsalon bijna een logisch gevolg. Dat geldt ook voor Alma Mandigers uit Boxtel en Dominique Saris uit Liempde. Ze zijn niet alleen collega's bij dierenspeciaalzaak Dobey in winkelcentrum Oosterhof, maar óók vriendinnen. Zaterdag 1 april openen ze officieel hun eigen hondentrimsalon All Dogs aan de Oude Dijk 11a in Liempde.

,,Eigenlijk is het allemaal begonnen toen ik mijn hond Izzy kreeg", vertelt Mandigers, die afgestudeerd is als dierenartsassistente. Twee jaar geleden werd ze de trotse eigenaar van de Riesenschnauzer. ,,Ik wilde graag meedoen aan hondenshows en daar is het heel belangrijk dat de hond tot in de puntjes verzorgd is. Je moet dan echt op hoog niveau kunnen trimmen." De Boxtelse besloot een trimopleiding te volgen zodat ze Izzy zelf kon verzorgen voor een wedstrijd. Dat beviel goed. ,,Het was zelfs zó leuk dat ik er meer mee wilde doen."

Saris volgde een studie tot dierenverzorger en raakte verknocht aan het vak toen ze een aantal keer mee mocht helpen in een trimsalon. Ook zij besloot zich in te schrijven voor de trimopleiding. ,,We speelden al langer met het idee om een eigen salon te beginnen en nu hebben we daad bij het woord gevoegd", zegt Mandigers.

PUPPYBEURT

Via de familie van Saris konden de vriendinnen terecht in een leegstaand pand dat ooit bij loodgietersbedrijf Saris hoorde. Daar hebben ze een ruimte met professionele apparatuur ingericht waar honden in een rustige en huiselijke sfeer getrimd kunnen worden. ,,We vinden het heel belangrijk dat honden zo min mogelijk stress ervaren in onze salon. We bieden bijvoorbeeld ook een gratis puppybeurt aan. Dan kunnen honden tot vijftien weken oud 'snuffelen' aan de ruimte. Ze maken dan bijvoorbeeld kennis met de föhn en hun nageltjes worden geknipt. Zo hopen we dat de honden het later minder eng vinden om getrimd te worden", legt Mandigers uit.

De twee vriendinnen proberen zo goed mogelijk op de hoogte te blijven alle aspecten van het vak. Mandigers: ,,We bezoeken shows maar gaan ook bij fokkers langs. Alle rassen moeten op een andere manier getrimd worden. Een fokker kan ons het beste vertellen hoe dat moet."

Nieuwsgierig naar All Dogs? Zaterdag 1 april houdt de hondentrimsalon van 13.00 tot 16.00 uur een open dag. Bezoekers kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de salon.

FOTO ONDER: Alma Mandigers (links) en Dominique Saris geven Izzy een trimbeurt in hun salon All Dogs. (Foto: Gerard Schalkx).


Excursie Heemkunde

Heemkunde Boxtel organiseert zaterdag 6 mei een excursie naar kasteel Nemerlaer. Deelnemers gaan op eigen gelegenheid naar het kasteel. Daar worden ze om 13.45 uur verwacht op de parkeerplaats aan de Belversedijk in Haaren. In het kasteel krijgen ze een lezing van kasteelvrouw Carole Vos. Opgeven kan door het vijf euro over te maken naar rekeningnummer NL79 RABO 0128 7128 80 ten name van Heemkunde Boxtel met opgave van naam en Kasteel Nemerlaer.