Afbeelding
Foto: Golfclub Vught

GOLFCLUB VUGHT HOUDT OPEN DAG IN 'BERGENSHUIZEN'

'In een uurtje loop je langs negen holes'

Maar weinig mensen kennen de golfbaan in het Vughtse sportpark Bergenshuizen. Dat moet anders. Tijdens een open dag op zaterdag 8 april hoopt Golfclub Vught sportievelingen uit de regio te verleiden lid te worden.

,,De mooiste kleine golfbaan in Brabant", zo kenschetsen voorzitter Ted Smets en bestuurslid Neelke van Dijk de Vughtse 9-holesbaan. ,,Veel mensen vinden golf te tijdrovend. Op een grote baan ben je inderdaad al gauw een halve dag bezig met een rondje. Bij ons maar een uurtje. En als je zin hebt loop je nog een rondje. Zo blijft er nog tijd over voor een gezellig drankje op het terras of in ons gezellige clubhuis."

Golfclub Vught is met 410 leden een relatief kleine golfclub. ,,De club mag best wat groeien", zegt de voorzitter. ,,Daarom zijn we op zoek naar nieuwe leden en die hebben we het nodige te bieden. Bijvoorbeeld een proeflidmaatschap voor twee maanden van 100 euro."

OEFENFACILITEITEN

Ervaren spelers, maar ook mensen die het golfspel nog niet kennen, kunnen op een goedkope manier kennismaken met de club. De oefenfaciliteiten zijn gratis, er worden golfsets verhuurd en tijdens de open golfdag is al voor 10 euro een lesje te volgen. Verder worden wekelijks meerdere sportieve en sociale activiteiten georganiseerd, zodat leden elkaar gemakkelijk leren kennen. Leden komen niet alleen uit Vught maar ook uit Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Helvoirt en 's-Hertogenbosch. Het is niet nodig om vooraf te reserveren. Mensen kunnen spelen wanneer het hen uitkomt.

Golfclub Vught doet mee aan de open dagen van de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Zaterdag 8 april kan iedereen vanaf 10.00 uur op een leuke manier kennismaken met de golfsport. ,,Niets hoeft, alles kan. Al kom je maar kijken naar de demonstratie van professional en voormalig Europees jeugdkampioen Jeroen Krietmeijer", zegt Smets.

Aan de club is tevens een golfschool verbonden. Die staat onder leiding van professional Martin Groenendaal. Meer informatie: www.golfclubvught.nl of bel naar (0411) 64 33 21.

FOTO BOVEN: Blik op de 9-holesbaan van Golfclub Vught in sportpark Bergenshuizen.