Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TAFELTENNISSERS VER BOVEN DEGRADATIESTREEP

Taverbo/Sabo doet weer goede zaken

Marlotte Staps, Michel Sperling en Stefan Bernhardt lieten zien dat er voor hun tegenstanders weinig te halen viel in Boxtel. De eerste vier partijen gingen allemaal naar Taverbo.

Pas toen Sperling in de vijfde partij een 2-0 voorsprong verspeelde tegen ODT's kopman Sjoerd Broos kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd. Ook de zesde partij eindigde in een Roosendaalse zege. Overwinningen van Bernhardt en Sperling verzekerden Taverbo vervolgens van de winst, die zelfs nog wat hoger uit had kunnen vallen. De laatste twee partijen van de dag gingen beide echter nipt in vijf games verloren, waardoor de score uiteindelijk op zes punten bleef steken.

Al met al een prima resultaat voor het Boxtelse vlaggenschip, dat zichzelf nu terugvindt op een vierde plaats. Het gat naar de nummer vijf bedraagt vijf punten. Een mooie marge maar Taverbo kan het zich absoluut nog niet permitteren om lekker achterover te leunen en de teugels te laten vieren. Zaterdag 1 april wacht immers het zware uitduel met koploper Avanti uit Hazerswoude-Dorp.

JEUGD

Afgelopen weekend stond voor alle jeugdteams van Taverbo/Sabo een uitwedstrijd op het programma. In Mierlo had het eerste jeugdteam het moeilijk tegen middenmoter MTTV '72. De eerste partij wist Lars de Laat de games van een driesetter dan ook net niet in winst om te zetten. Daarna hadden de jongens het spelritme te pakken en kwamen Sjoerd van Heerebeek, Lars en invaller Rick van der Schoot na een aantal lastige partijen op een 1-6 voorsprong.

MTTV '72 wist zich op het eind echter te herpakken waardoor de einduitslag 3-7 werd. Hierdoor staan ze met 39 punten uit zes wedstrijden muurvast op de tweede plaats, acht punten achter Never Despair uit 's-Hertogenbosch dat dit weekend één punt meer wist te scoren.

MONSTERSCORE

Winst was er ook voor het tweede jeugdteam. Lars Strik en Rick van der Schoot wonnen al hun partijen. Nienke Strik voegde hier nog een punt aan toe. Samen met Lars nam Nienke ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel. Hierdoor staan ze met veertig punten uit zes wedstrijden nog steeds op de tweede plaats van het klassement, strak achter Flash uit Eindhoven, dat dit weekend in Valkenswaard belangrijke punten liet liggen.

Het derde jeugdteam wist haar koppositie in Waalwijk met een monsterscore van 0-10 extra te verstevigen. Rens Bedijn, Merlina Singh en Sanne van der Schoot waren niet te kloppen en staan met 41 punten uit vijf wedstrijden inmiddels vier punten los van Die Meede uit Made.

SENIOREN

Uitslagen zaterdag 25 maart

Taverbo 1 – ODC 1        6-4

Taverbo – Die Meede 1        4-6

Taverbo 3 – Veldhoven 1        6-4

Taverbo 4 – Deurne 1        1-9

Taverbo 5 – Never Despair 6        5-5

Taverbo 6 – Attaque 3        8-2

Taverbo 7 – LUTO 6        8-2

Taverbo 8 – ROTAC '82 4        7-3

JEUGD

Uitslagen zaterdag 25 maart

MTTV '72 2 – Taverbo/Sabo 1        3-7

Irene 1 – Taverbo/Sabo 2        2-8

Waalwijk 2 – Taverbo/Sabo 3        0-10

Bergeijk 2 – Taverbo/Sabo 4        4-6

FOTO BOVEN: Marlotte Staps (rechts) in actie tegen Sjoerd Broos van ODT. De Boxtelse tafeltennisster won van de kopman van de tegenstander uit Roosendaal. (Foto: Albert Stolwijk).


Boxtelaar doet mee
aan eerste editie
Johan Cruyff Run

De Boxtelse voetballiefhebber Rien van Doleweerd doet dinsdag 25 april in Amsterdam mee aan de eerste Johan Cruijff Run. De hardloopwedstrijd wordt gehouden ter nagedachtenis aan Cruijff, die op die dag 70 jaar zou zijn geworden.

De Johan Cruijff Run start bij de Amsterdam Arena. Deelnemers leggen een parkoers af dat 14 kilometer lang is en voert langs een aantal memorabele plekken. De finish is in het Olympisch Stadion. Aan het evenement wordt deelgenomen door tal van internationale atleten. Ook veel gehandicapte sporters hebben hun deelname toegezegd.

Van Doleweerd neemt enthousiast deel en roept inwoners op hem te sponsoren ten bate van het goede doel. Dat kan door een bedrag van 14 euro beschikbaar te stellen. ,,Maar elk ander bedrag is ook welkom", zegt de Boxtelaar. Wie meer wil weten over zijn deelname aan de Johan Cruijff Run of hem wil sponsoren, kan bellen met telefoonnummer 06-34 44 08 66 of mailen naar rvdoleweerd@gmail.com.

BBO volley

Uitslagen dinsdag 28 maart

EERSTE KLASSE

Fassbender Auto's - VanderlandeNetnie        0-3

FAC Hypotheken - Veldsink De Lind        1-2

Discovloerboxtel/Fustje - NulVier        0-3

2e Glas: DaNie - Burned Volleybal        3-0

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Oude Ballen        1-2

Als voorheen 2a - Effe Tikke        0-3

Fireballs - Van Olphen Tuinmachines        2-1

Hart van Boxtel - Hoppenbrouwers        3-0

DERDE KLASSE

Unlimited – Erfgoed Brabant        1-2

VOF cs - Van Oirschot RVS        2-1

Smit & Dorlas - Becoloth        2-1

Jesse v.d. Sande Interieurs - Arie's        1-2

VIERDE KLASSE

Baldadig - Brabant Sports        0-3

Bonyxblok - Clic Visuals        0-3

De Braken - Zonder Naam        0-3

Arteway - Magic X        1-2

Programma dinsdag 4 april

EERSTE KLASSE

Fassbender Auto's - Xieoe Meubel Idee        19.30

2e Glas: DaNie - Discovloerboxtel/F.        20.30

Veldsink De Lind Advies - NulVier        21.30

Burned Volleybal - FAC Hypotheken        22.30

TWEEDE KLASSE

Als voorheen 2a - Van Olphen Tuinm.        19.30

The Brain quizzen - Oude Ballen        20.30

Fireballs - Effe Tikke        21.30

Hoppenbrouwers - Hart van Boxtel        22.30

DERDE KLASSE

Becoloth - Jesse v.d. Sande Interieurs        19.30

Van Oirschot RVS - Arie's        20.30

VOF cs - Erfgoed Brabant        21.30

Unlimited - Smit & Dorlas        22.30

VIERDE KLASSE

Bonyxblok - Magic X        19.30

Arteway - Brabant Sports        20.30

Zonder Naam - Clic Visuals        21.30

Baldadig - De Braken        22.30

Zaalwacht

Opbouwen: Xieoe Meubel Idee        19.25

Afbreken: Burned Volleybal        23.25