Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VEEL ANIMO VOOR MODESHOW EN KOOPZONDAG IN CENTRUM

Zonnig Boxtel zet bloemetjes buiten

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met het ingaan van de zomertijd laten we de winter écht achter ons. De winterkleding kan weer worden opgeborgen, de tijd voor vrolijke lentekleding is aangebroken. En om het winkelen voor een nieuwe voorjaarsgarderobe gemakkelijker te maken, was er zondag in het centrum van Boxtel een catwalk opgesteld waar de nieuwste trends werden getoond door modellen. En dat alles in een heerlijk lentezonnetje...

De catwalk van veertig meter trok zondag meteen de aandacht op de Markt in Boxtel. Ruim voor de start van de eerste modeshow stonden er al belangstellenden te wachten en ook de terrassen zaten al vol. ,,We willen natuurlijk vooraan staan, want onze zoon doet ook mee", vertelde een trotse moeder. ,,Dit soort evenementen zijn hartstikke leuk, fijn dat er in Boxtel weer wat meer georganiseerd wordt."

De modeshow werd geopend door danseressen van Tiga Health & Beauty en daarna betraden de modellen de catwalk. De nieuwste collectie van Filipe Mode, Foundation Bekkers, 3-Trend, Tafel 25, Junior Kinderkleding, La Gare, Lammers Juwelier-Goudsmid, Natasja Fashion, Sport 2000 Brabant Sports, Shoeby, Jola Mode en Uniek Mode werden getoond door enthousiaste modellen.

AANDACHT VOOR WINKELS

Lenny Bakx uit Boxtel werd door Natasja Willems gevraagd voor haar winkel kleding te showen. ,,Ik heb er wel even over na moeten denken, maar het is vooral heel leuk", zei Bakx na afloop van de eerste show. ,,Ik winkel vaak bij Natasja Fashion, het zijn kledingstukken die bij mij passen. Wat ik nu aanheb, had ik zelf niet zo snel gekozen. Maar het staat heel leuk dus wie weet koop ik het nog wel." De Boxtelse vond het vooral leuk dat de Boxtelse ondernemers gezamenlijk dit evenement organiseerden. ,,Het is een mooie manier om aandacht te krijgen voor de verschillende winkels en het is óók nog eens gezellig."

Vooral de jongste deelnemers trokken de aandacht van de vele bezoekers. Zeker de allerkleinste jongen, die met een knuffel over de catwalk liep, zorgde voor vertedering. Voor Jola Mode deden vier kinderen mee aan de modeshow. Ellen van der Meijden en Inge van Hal (beiden 9 jaar) werden gevraagd door de zoon van een van de medewerksters. ,,Hij zit bij ons in de klas en zijn moeder wilde graag dat wij meededen", vertelden de meiden. ,,De eerste show was best spannend, maar we vonden het vooral heel leuk." Het tweetal kreeg een mooie vlecht én een bloem in het haar en werd ook nog eens opgemaakt. ,,Een kei-leuke dag!"

ÉCHT LENTE

Niet alleen winkeliers lieten zich zien, ook kapsalons waren vertegenwoordigd op de catwalk. Iris Kappers, Twins Hairstyling en kapsalon Traditions besloten gezamenlijk een statement te maken. ,,We wilden de lente duidelijk naar voren laten komen", legde Maud Bouman van Traditions uit. ,,En dat resulteerde in een bloemenmeisje."

Haar zus Coosje werd hiervoor gevraagd en kreeg een waar bloemenkunstwerk op haar hoofd. ,,Het is behoorlijk zwaar", vertelde Coosje. ,,Ik durf eigenlijk amper te bewegen, ik ben veel te bang dat het valt. Het ziet er prachtig uit en voor mijn zus doe ik het graag. Ik hoop alleen dat het goed gaat op de catwalk..."

Coosje had zich geen zorgen hoeven maken, want het bloemstuk bleef goed op zijn plaats én kreeg luid applaus van de bezoekers. ,,Nu is het écht lente", vond bezoekster Mirjam Vingerhoeds. ,,Al moet ik er niet aan denken om zelf met zo'n ding op te lopen." Lachend: ,,Die trend laat ik even aan me voorbijgaan."

BOVENSTE FOTO: Tijdens de modeshow op de Boxtelse Markt toonden modellen zondagmiddag het nieuwste assortiment van uiteenlopende lokale kledingzaken.


Prijzenexplosie in Oosterhof

De ondernemers van winkelcentrum Oosterhof in Boxtel-Oost hebben ook in de maand maart weer een aantal consumenten verrast met aantrekkelijke prijzen. Tien gezinnen vielen in de prijzen.

Samen met Hans van Erp (Dobey), Marc van den Biggelaar (DA Van den Biggelaar) en Bas Geurts (Schoenmaker Bas) gingen de winnaars op de foto met hun prijzen. Ditmaal werden de winnende kassabonnen ingeleverd door de families Van Doremalen, Schalkx, Kapteijns, Van Nieuwkerke, Van Roosmalen, Looijmans, Welvaarts, Breuer, Van de Zanden en Van Gorp. Klanten maken vanaf 15 april wederom kans om in de prijzen te vallen tijdens de volgende Prijzenexplosie. (Foto: winkelcentrum Oosterhof).

Door het heerlijke voorjaarsweer was het goed toeven op de diverse terrassen. (Foto's: Albert Stolwijk).
Afbeelding