Een van de bekendste impressionistische werken van William Turner. Deelnemers aan een workshop in MuBo laten zich inspireren door schilders als Turner.
Een van de bekendste impressionistische werken van William Turner. Deelnemers aan een workshop in MuBo laten zich inspireren door schilders als Turner. Foto: William Turner

Schilders ontdekken het impressionisme in MuBo

Schilderliefhebbers kunnen zaterdag 8 april in museum MuBo meedoen aan een workshops impressionistisch schilderen. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met atelier Montmartre.

Na een korte introductie over het impressionisme wordt geoefend met acryl op doek. In de workshop wordt rekening gehouden met de individuele ervaring van de deelnemer. Daarom is de workshop geschikt voor beginners, voor liefhebbers met enige ervaring én voor gevorderden.

Namen als Vincent van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, maar ook Alfred Sisley, Frédéric Bazille en William Turner worden beschouwd als de meesters van het impressionisme.

Qua stijl en techniek heeft het impressionisme een voorliefde voor duidelijke en heldere kleuren met een veelheid aan kleur-nuanceringen en de verf is vaak spontaan aangebracht. Het wordt gezien als een reactie op het academisme (heel precies schilderen) en de vormen en contouren zijn vaag en vloeien in elkaar over. Het is een snelle manier van schilderen met weinig details.

De workshop worden verzorgd door Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit Praag. Zij spreekt Engels, maar waar nodig zal door aanwezige MuBo-medewerkers een toelichting in het Nederlands worden gegeven. In Praag heeft Strážnická een eigen kunstopleidingsinstituut voor kinderen en volwassenen onder de naam Atelier Montmartre. Ook in Boxtel heeft zij haar eigen atelier geopend.

MEEDOEN?

De workshop in MuBo duurt van 10.30 tot circa 15.00 uur. Deelnemers betalen 37,50 euro inclusief alle materialen, lunch en koffie of thee. Voor de workshop geldt een maximaal aantal van tien cursisten. Aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of per telefoon: 06-16 0418 98.