Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ZEVEN BRANDWEERLIEDEN NEMEN AFSCHEID VAN KORPS

Zes lintjes voor brandweer Boxtel

Voor Theo Clijnk, Martijn van Gorp, Erik Huijberts, Jan van Hal, Thea Kluijtmans, Eric Schoenmakers en Frans Versantvoort stond zaterdagavond een groot afscheidsfeest op het programma in de kazerne aan de Brederodeweg te Boxtel. Burgemeester Mark Buijs reikte een koninklijke onderscheiding uit aan zes van de zeven vrijwilligers.

Clijnk, Huijberts, Van Hal, Kluijtmans, Schoenmakers en Versantvoort werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij zich geruime tijd, minimaal twintig jaar, ten bate van de samenleving hebben
ingespannen. Zij hebben een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in de gemeente. ,,Ik zeg wel eens: het enige wat je vrijwillig doet, is je aanmelden voor de brandweer", zei Van Hal vorige week in Brabants Centrum. De rest is niet vrijwillig: je staat immers zeven dagen per week paraat. Maar je krijgt er een hoop voor terug."

Naast het zestal dat werd onderscheiden, nam ook Martijn van Gorp afscheid van brandweer Boxtel. Hij was veertien jaar actief als manschap.

FOTO ONDER: Zeven vrijwilligers van brandweer Boxtel namen zaterdag officieel afscheid van het korps.Van links naar rechts: Frans Versantvoort, Jan van Hal, Erik Huijberts, Thea Kluijtmans, Martijn van Gorp, Eric Schoenmakers en Theo Clijnk. (Foto: Albert Stolwijk).