Veilingmeester Gerrie van der Mee (links) biedt hier een échte 'Van Roosmalen' aan. Het schilderij werd gekocht door Leon Kurstjens voor 14 euro. Liefst zeventig goederen en diensten gingen onder de veilinghamer. (Foto: Albert Stolwijk).
Veilingmeester Gerrie van der Mee (links) biedt hier een échte 'Van Roosmalen' aan. Het schilderij werd gekocht door Leon Kurstjens voor 14 euro. Liefst zeventig goederen en diensten gingen onder de veilinghamer. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

ZEVENTIG GOEDEREN EN DIENSTEN ONDER DE HAMER

Dienstenveiling levert 4.400 euro op

CARRY DIRKX

Hoewel de opkomst wat hoger had mogen zijn - er waren zo'n honderd bezoekers - kan de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus terugkijken op een succesvolle dienstenveiling. Zaterdag werden er bijna zeventig goederen en diensten geveild, wat zo'n 4.400 euro opleverde voor de fanfare.

De onvermoeibare veilingmeesters Gerrie van der Mee en Michel van de Sande kletsten de blaren op hun tong en zorgden voor een ontspannen sfeer. In het begin van de avond begonnen ze met een paar waarschuwingen: iemand begroeten met één hand in de lucht werd gezien als een bod. ,,En ook bier bestellen, kun je beter met twee handen doen..."

Toneelmeester Arno Kurstjens bracht vervolgens de eerste dienst onder de aandacht, door al trommelend het podium te betreden. Die eerste dienst was namelijk een privé drumles en ging voor 25 euro naar Jos Timmermans. ,,Leuk! Die les ga ik zelf volgen", zei hij. Langzaam maar zeker kwam de veiling op stoom. Veel diensten gingen voor 30 en 40 euro onder de hamer, maar de prijs ging omhoog bij een etentje voor vier personen, waarop flink geboden werd. Uiteindelijk ging dat weg voor 185 euro.

Kurstjens trok de aandacht met zijn verkleedpartijen, bijvoorbeeld als kunstschilder bij enkele schilderijen. Hij bood ze steevast aan met: ,,Eerst Van Gogh, dan Rembrandt, dan Van Roosmalen, dan Appel". Ondanks deze warme aanbeveling gingen de meeste schilderijen voor slechts een prikkie weg. Populairder waren dagjes uit, etentjes en praktische zaken als een APK-keuring. Klapper was een akoestisch optreden van de band Saab XL dat voor vierhonderd euro afgetikt werd. Helen Paymans van de muziekvereniging toonde zich na afloop tevreden over de gezellige avond én de opbrengst.

FOTO ONDER: Veilingmeester Gerrie van der Mee (links) biedt hier een échte 'Van Roosmalen' aan. Het schilderij werd gekocht door Leon Kurstjens voor 14 euro. (Foto: Albert Stolwijk).