ROLSTOELHANDBALTOERNOOI OP 9 APRIL

PSV maatje te groot voor handbalsters van HCB '92

De Boxtelse handbalsters van HCB '92 namen het zondag in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen in sportcomplex De Braken op tegen PSV Handbal. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. De tegenstander uit Eindhoven bleek echter een maatje te groot; 15-21.

PSV opende in de eerste helft de score, maar Judit BĂ nyai had hier direct antwoord op. Nadat ze de rechteropbouw passeerde, knalde ze de bal langs de oren van de doelvrouw. De tegenpartij liet ook meteen weer van zich horen. Door snel samenspel raakte ze meerdere malen het doelnet. HCB '92 reageerde sterk en wist de voorsprong van de tegenpartij terug te brengen naar een doelpunt verschil. Inge van Drunen showde meerdere malen haar ouderwetse onderhandse afstandsschot, Mandy van Abeelen wist medespeelsters vrij te spelen en zelf een doelpunt te maken en Gitte Vanhout passeerde vanuit de hoek de Eindhovense keepster. Daarnaast stopte Mary Swinkels, de doelvrouw van HCB '92, een penalty en dat bracht de ruststand op 6-7.

De tweede helft zorgde voor fraaie combinaties die werden opgezet door HCB '92 waar verschillende doelpunten uit voort kwamen. Nonja van de Langenberg werd regelmatig vrij gespeeld in de hoek en legde de bal in de goal. De tegenpartij was echter ook sterk en door enkele lange vrouwen in de verdediging konden ze de bal regelmatig onderscheppen en stonden ze steeds enkele punten voor op HCB '92. Aan beide zijden werden veel doelpunten gemaakt. Liza van Rooij wist na een onderschepping vrij te komen op de cirkel en Manon Foolen liet een prachtige schijnbeweging zien en zo verhoogden ze allebei de score. In de laatste minuten van de tweede helft verzilverde van Drunen nog een penalty.

Bergeijk - HCB '92 DS1        12.45

FOTO BOVEN: HCB '92 verloor zondag in De Braken met 15-21 van PSV Handbal. (Foto: Albert Stolwijk).

Essche Boys zet stappen

De voetballers van Essche Boys gingen zondag op bezoek bij Gloria UC uit Baarle-Nassau en boekten een overwinning: 1-3. Dankzij gunstige uitslagen op andere velden zette de ploeg directe concurrenten in de strijd om handhaving in de vierde klasse op achterstand.

Na vijf minuten opende de thuisploeg al de score. De diep gestuurde buitenspeler van Gloria UC verschalkte keeper Frits Hermes na twee pogingen. Kort daarna kwam een bal tegen de hand van Essche Boys-speler Jethro van Gerven, waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. De zwak ingeschoten penalty werd gekeerd door Hermes. Ook in de rebound verrichtte hij een fraaie redding.

Essche Boys kreeg opnieuw met tegenvallers te maken: Jens Rutten en Tim van Velthoven vielen uit. Invallers Rick van Kasteren en Quint den Ouden moesten vol aan de bak om de achterstand om te buigen. De ploeg kreeg een goede kans via Marco den Ouden maar hij mikte de bal met een lob naast het doel.

De bezoekers kwamen in de tweede helft beter voor de dag. Na een uur viel de verdiende gelijkmaker. Marco den Ouden werd neergehaald en Essche Boys kreeg een vrije trap die door Jethro van Gerven werd verzilverd. Een paar minuten later mochten de bezoekers van geluk spreken dat ze niet op achterstand kwamen. Een aanvaller van Gloria UC raakte echter de bal niet goed, waardoor Hermes de bal gemakkelijk kon oprapen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Essche Boys beter in het spel. Dit resulteerde in een voorsprong. De doelman verkeek zich op een pass van Rudi van Gemert en de bal stuiterde over hem heen: 1-2. Na dit doelpunt drong Gloria UC aan op de gelijkmaker. Hierdoor kreeg Essche Boys meer ruimte kreeg om te counteren. In blessuretijd werd het duel op slot gegooid nadat Jasper Vorstenbosch een penalty benutte: 1-3. Zondag 2 april krijgt Essche Boys om 14.00 uur koploper Spoordonkse Boys op bezoek.