Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Lekker snuffelen tussen gebruikte boeken en spulletjes in Boxtels kerkje

De jaarlijkse snuffel- en boekenmarkt die de Protestantse Gemeente Boxtel al ruim tien jaar op rij organiseert, werd zaterdag met 130 bezoekers iets minder druk bezocht dan vorig jaar. Desalniettemin was de opbrengst met 1.180 euro wel wat hoger, meldt woordvoerster Margré Schoondermark.

Het geld dat de tweedehands spulletjes opleverden, wordt voor de helft gebruikt om het stucwerk te vernieuwen in het monumentale kerkje aan de Clarissenstraat. Daar werd de markt ook gehouden. De andere helft is bestemd voor stichting Nabij, die vrijwilligers inzet om mensen zonder sociaal netwerk te begeleiden in hun laatste levensfase. ,,'s Ochtends was er nog behoorlijk wat aanloop, in de middaguren was het betrekkelijk rustig. Toch is de snuffelmarkt een evenement dat we jaarlijks willen blijven organiseren", aldus Schoondermark. De niet verkochte artikelen werden opgehaald door de plaatselijke Vincentiusvereniging.

Wie niet in staat was de snuffel- en boekenmarkt te bezoeken en toch een donatie wil doen, kan deze overmaken op IBAN-nummer NL54 RABO 0168 8820 00 ten name van Protestantse Gemeente onder vermelding van 'snuffelmarkt'.

FOTO BOVEN: Met name in de middaguren bleef het betrekkelijk rustig tijdens de snuffel- en boekenmarkt in het protestants kerkje. Toch was de opbrengst iets hoger dan in 2016. (Foto: Albert Stolwijk).