Afbeelding
Foto: Rini van Oirschot

TIENTALLEN JAREN OUDE BOMEN VERHUIZEN NAAR PRINCENLANT

Lindes wijken voor parkeerplaatsen

Om nieuwe parkeerplaatsen te creƫren aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel, moesten twee lindes van minimaal veertig jaar oud wijken. Na uitgebreid onderzoek bleek dat verplanting mogelijk was. De twee bomen werden vrijdag verhuisd naar appartementencomplex Het Princenhof in Boxtel-Oost.

De lindes werden twintig jaar geleden ook al verplant. Toen moesten de bomen weg vanwege de bouw van appartementencomplex Den Dries vlakbij de kruising van de Brederodeweg met de Mgr. Bekkersstraat. ,,Een aantal bomen kreeg een nieuw leven in Amsterdam, vlakbij voetbalstadion Arena", aldus Erik ter Heide van de gemeente Boxtel. ,,Twee lindes bleven toen in Boxtel en kwamen aan de Mgr. Bekkersstraat te staan."

Nadat duidelijk werd dat de bomen opnieuw verplant konden worden, werd vorige week donderdag gestart met het vrijgraven van de bomen en het plantklaar maken van de locatie in Boxtel-Oost. Vrijdag werden de metershoge bomen verplaatst door middel van grote opleggers. BTL Bomendienst verleent de komende drie jaar nazorg aan de bomen.

FOTO ONDER: Vanwege de aanleg van parkeervakken aan de Mgr. Bekkersstraat in Boxtel werden vrijdagochtend twee lindes verplaatst. De bomen, minimaal veertig jaar oud, werden met behulp van grote opleggers naar de nieuwe locatie in Boxtel gereden: appartementencomplex Het Princenhof. (Foto: Rini van Oirschot).