EXTRA KAARTEN NU IN DE VERKOOP

Grote belangstelling voor musical Chicago

MARC CLEUTJENS

De laatste kaarten zijn nog te koop. Maar de verwachting is dat partycentre Denziz aan de Stationsstraat in Boxtel vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april helemaal volstroomt voor 'Chicago'. De feestzaal verandert dan in een nachtclub waar de Big Band Boxtel met solisten en dansers de wereldberoemde musical op zal voeren.

Zangeres Jazzmin Hobbelen regisseert de show, de arrangementen zijn van Mari van Gils. ,,We hebben een superdrukke periode achter de rug", vertelde Jazzmin deze week. ,,We hebben afgelopen weekend heerlijk gerepeteerd en we zijn er klaar voor. We kunnen niet wachten om het podium op te gaan." De regisseur die tevens de hoofdrol vertolkt, gaf aan dat vandaag een begin is gemaakt met de opbouw van het podium en de inrichting van de zaal. ,,We hebben een vrachtwagen vol spullen die we een plekje moeten geven", stelt Jazzmin. ,,Denk aan decorstukken, maar ook licht- en geluidsapparatuur. Niemand zal Denziz herkennen; het wordt een échte nachtclub."

Met zus Donna vertolkt Jazzmin twee vrouwen - Roxie Hart en Velma Kelly - die allebei in de gevangenis zitten omdat ze hun echtgenoot hebben vermoord. In die naargeestige sfeer proberen ze te ontkomen aan hun lot en aan de hand van hun beruchte advocaat Billy Flynn (Ian van Ewijck) willen ze jazz-zangeres worden. ,,De zangeressen en danseressen die meedoen, spelen ook vrouwen die hun mannen in Chicago hebben vermoord", vertelde Jazzmin onlangs in Brabants Centrum. ,,We gaan terug naar de stad waar gangster Al Capone de baas was."

Hoe 'Chicago' afloopt wil de Boxtelse niet onthullen. Wel meldt ze dat partycentre Denziz de ideale locatie is voor deze musical. ,,We gaan de zaal omtoveren in een nachtclub waar bezoekers aan tafeltjes met schemerlampjes zitten. Serveersters brengen drankjes rond terwijl de Big Band Boxtel de liedjes speelt en wij zingen." Per voorstelling zijn ongeveer honderd zitplaatsen verkrijgbaar.

SEXY KOSTUUMS

Chicago is een musical die in 1975 de première beleefde in New York en werd geschreven door John Kander en Fred Ebb. In 1995 kwam er een nieuwe versie die een echte Broadway-hit werd. De sexy kostuums, uitdagende dansstijl, cabareteske teksten en het grote showelement, maken dat Chicago een van de meest spectaculaire en extravagante musicals aller tijden is. Wereldberoemd zijn de songs 'All That Jazz' en 'Cell Block Tango'.

In Nederland was de musical tijdens twee uitgebreide tournees te zien, in 1999 en 2009. ,,Toen ik 14 jaar was, heb ik 'Chicago' zelf gezien in het Parktheater in Eindhoven met Joke de Kruijf in de rol die ik nu zelf voor mijn rekening ga nemen", vertelt Jazzmin (22). ,,Op school heb ik ook al een keer 'Chicago' gespeeld." Lachend: ,,Ik ben gék op deze musical! Het is een stoer verhaal waarin misdaad en showbusiness hand in hand gaan."

KAARTVERKOOP

Kaarten voor 'Chicago' kosten 10 euro en zijn zolang de voorraad strekt te koop bij bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), SjiekKado (Breukelsestraat) en Denziz (Stationsstraat). Kaarten bestellen kan via info@gildenbonds.nl. De zaal gaat open om 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Vanwege de grote belangstelling voor beide voorstellingen, zijn per voorstelling dertig extra kaarten op de markt gebracht. Ook die waren deze week bijna uitverkocht.