Het overtollige zand werd vrijdag van de weg geschept en toen kon de Baandervrouwenlaan in Boxtel weer open voor het verkeer. (Foto: Annelieke van der Linden).
Het overtollige zand werd vrijdag van de weg geschept en toen kon de Baandervrouwenlaan in Boxtel weer open voor het verkeer. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto:

TECHNISCH DEFECT ZORGDE VOOR ONEFFENHEDEN IN WEGDEK

Baandervrouwenlaan eerder klaar

Medewerkers van aannemingsbedrijf Jan van den Boomen uit Liempde waren begin vorige week gestart met wegwerkzaamheden in de Baandervrouwenlaan tussen de Parkweg en Bosscheweg. Het straatgedeelte zou tot morgen afgesloten zijn voor verkeer. De werkzaamheden gingen echter zo voorspoedig dat de Baandervrouwenlaan sinds vrijdagmiddag alweer open was.

In het najaar van 2016 werd het noordelijke deel van de Baandervrouwenlaan opnieuw bestraat. Vanwege een technisch defect in het laserapparaat was het zandbed onder de klinkers niet goed. Dit had oneffenheden in de bestrating tot gevolg. ,,Nadat de weg eind vorig jaar in gebruik werd genomen, begon je al snel lichte oneffenheden te zien. We hebben alles nauwkeurig onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat er een storing in het laserapparaat zat dat gebruikt werd bij het inrijden van de zandlaag. Dat hebben we nog nooit eerder meegemaakt", legt eigenaar Jan van den Boomen van het Liempdse aannemingsbedrijf uit.

In overleg met de gemeente Boxtel is besloten de herstelwerkzaamheden over de winter heen te tillen. ,,We hebben vorige week alles op alles gezet om dit zo snel mogelijk op te lossen. Dagelijks waren hier gemiddeld zeven mensen aan het werk", aldus Van den Boomen. ,,Het ging zo voortvarend, dat de weg een week eerder open is", voegt opzichter Wil Rutten van de gemeente Boxtel toe. ,,We zijn blij dat het is opgelost."