MUNSELPLOEG GELIJK TEGEN BOSKANT

Boxtel even uit beeld in spannende titelstrijd

Vierdeklasser Boxtel heeft zondag slechte zaken gedaan. In de ontmoeting met Boskant in sportpark Munsel kwam de thuisploeg niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 1-1. Boxtel bezet nog altijd de tweede plaats op de ranglijst, maar koploper BMC – zondag 2 april de volgende opponent - heeft één wedstrijd minder gespeeld en kan de marge vergroten tot vijf punten.

De jonge Boxtelse ploeg zocht vanaf de aftrap de aanval. Jesse van Homelen stuurde Daniel Foster op rechts weg. Zijn goede voorzet werd door Valentijn Waals op een teenlengte gemist. Even later nam Ramon de Laat de 51-jarige (!) doelman van Boskant onder vuur, maar zijn schot miste kracht. Pas in de 14e minuut kreeg Boskant een kans. Een toegekende vrije trap werd door Boxtel-doelman Tommy Verhagen gekeerd.

Na een reeks kansen voor beide ploegen, was het Hayke van Heesch die dicht bij de openingstreffer was. Zijn ferme kopbal ging net langs het doel; ploeggenoot Foster kwam enkele centimeters te kort om de bal van richting te veranderen. Er moest uiteindelijk een strafschop aan te pas komen om Boxtel op voorsprong te brengen.

Een steekballetje werd door een speler van Boskant met de arm getoucheerd en de scheidsrechter kon niet anders dan fluiten voor een penalty. Die werd resoluut in het doel geschoten door Van Homelen: 1-0. Kort voor rust kreeg hij een prima kans om de tweede treffer te scoren, maar zijn snoeiharde schot ging net naast de kruising langs het doel.

SNELLE INGOOI

Het zo aanvallend acterende Boxtel was in de tweede helft een stuk minder bij de les. Boskant nam het initiatief en was meteen na de aftrap dicht bij een treffer. Een diepe bal stuiterde voor doelman Verhagen op en belandde tegen de lat. Een inkomende spits kon net niet raak koppen. balverlies van de Munselploeg leverde de gasten even later weer een grote kans op; het schot werd gestuit door Verhagen.

Nadat Mitchell Vogels naast het doel van Boskant had gekopt, waren het de gasten die langszij kwamen. Een snelle ingooi viel precies voor de voeten van een vrijstaande spits die simpel in de verre hoek kon schieten: 1-1.

Boxtel-trainer Henri van den Braak bracht Djuric Doran in het veld voor meer aanvalskracht en de ploeg leek zich te herpakken. Waals kreeg een prima kans in de 77e minuut, maar stuitte op de doelman van Boskant. Een minuut later was het Doran die zijn tegenstander uitspeelde en de bal voorgaf. Zijn inzet belandde weer tegen een arm van een Boskant-speler, maar ditmaal werd geen strafschop toegekend.

In de laatste minuten hadden de gasten zomaar de winst kunnen pakken. Een diepe bal werd verkeerd beoordeeld door de Munselploeg. De toeschouwers hielden de adem in toen een van de spelers van Boskant oog in oog met keeper Verhagen stond. De bal ging voorbij de uitkomende goalie, maar rolde ook voorlangs het doel, waardoor de stand gelijk bleef.

Boxtel verloor twee punten in de nog altijd spannende titelrace en kan zich opmaken voor de topper tegen koploper BMC, die zondag 2 april in Berlicum wordt gespeeld.

MO13-1: Boxtel – OJC        18.30

FOTO ONDER: Beeld van het duel tussen Boxtel en Boskant in sportpark Munsel. Waar Boxtel in de eerste helft domineerde en op voorsprong kwam, kreeg Boskant in de tweede helft de beste kansen. De uitslag van de wedstrijd was tekenend voor de krachtsverhoudingen: 1-1. (Foto: Albert Stolwijk).