De samenwerking tussen WSD en Holland Recycling werd gisterochtend bekrachtigd met een wedstrijdje demontage. WSD-directeur Jan Simons (links) en wethouder Eric van den Broek (derde van links) namen plaats achter de werktafels... (Foto: Gerard Schalkx).
De samenwerking tussen WSD en Holland Recycling werd gisterochtend bekrachtigd met een wedstrijdje demontage. WSD-directeur Jan Simons (links) en wethouder Eric van den Broek (derde van links) namen plaats achter de werktafels... (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

WSD EN HOLLAND RECYCLING STARTEN SAMENWERKING

Wedstrijdje demonteren als startsein

MARIËLLE WIJFFELAARS

De start van een samenwerking tussen organisaties en bedrijven gaat vaak gepaard met het zetten van een handtekening. Gisteren werd bij het bedrijf Holland Recycling Electronics in Boxtel op een wel heel originele manier de samenwerking met WSD en gemeente Boxtel bekrachtigd. De directeuren hielden een wedstrijdje in demontage...

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waaronder statushouders en mensen die vallen binnen de Participatiewet gaan via WSD aan de slag bij Holland Recycling Electronics aan de Colenhoef in Boxtel. Het uiteindelijke doel: doorstromen naar een reguliere werkplek. ,,De medewerkers gaan hier in de slag met demontage van hoogwaardige elektronica", legde directeur Dennis Bekkema uit. ,,Het project is een groot succes en we hopen hiermee mensen te kunnen laten doorstromen naar andere werkplekken."

ZELF AAN DE SLAG

Wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel zei erg blij te zijn met de start van de samenwerking. ,,Dennis Bekkema kwam naar mij toe met het verzoek mee te denken over deze nieuwe werkwijze. Ik juich dit soort initiatieven toe. Ik hoop dan ook dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen zodat we nog meer mensen aan het werk kunnen krijgen", aldus de Boxtelse wethouder. Directeur Jan Simons van WSD vulde aan: ,,Dit is de start van een mooie samenwerking, laten we daar samen op verder bouwen."

Na het tekenen van de contracten werden de twee directeuren en de wethouder ook aan het werk gezet. Het drietal nam plaats achter een werkbank en moest een computer demonteren. Hun tegenstanders: drie medewerkers die via WSD bij Holland Recycling Electronics werken.

De WSD'ers moesten toch hun meerdere erkennen in de directeuren. Zij wisten meer onderdelen binnen de tijd te demonteren. ,,Maar dat kwam omdat ze hulp kregen van onze medewerkers", meldde de jury.