Afbeelding
Foto:

HERINRICHTING KRUIDVAT-FILIAAL ZORGT VOOR CHAOS IN HARTJE BOXTEL

Irritatie over 'verkeersinfarct' centrum

HENK VAN WEERT

Het was Boxtel op zijn smalst, letterlijk. Een verbouwing van het interieur van drogisterij Kruidvat én de aanleg van een nieuwe vloer in kapsalon Traditions, beide aan de Rechterstraat in hartje Boxtel, zorgde dinsdag voor liefst zeven geparkeerde busjes op de Zwaanse Brug en directe omgeving. Voetgangers en fietsers moesten slalommen tussen de verschillende voertuigen én een puincontainer...

Mensen die dinsdag in het centrum aan het winkelen waren of op de fiets passeerden, klaagden steen en been in de Rechterstraat en op de Zwaanse Brug. Ook wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) toonde zich onaangenaam verrast door wat hij een 'verkeersinfarct' noemde. Hij stuurde een ambtenaar op de chaos af. ,,De mensen die er aan het werk waren, gaven ruiterlijk toe dat verzuimd was om te communiceren over de werkzaamheden. Als ze dat wel hadden gedaan, hadden we bijvoorbeeld enkele parkeerplaatsen voor hen kunnen reserveren op het parkeerterrein achter lunchroom Meneer van Dommelen", aldus Van Wanrooij.

Zijn medewerker gaf de foutparkeerders te verstaan dat zij op de bon geslingerd zouden worden als de busjes woensdag opnieuw voor de winkels zouden worden geparkeerd. De boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) die de gemeente in dienst heeft om onder meer parkeercontroles uit te voeren, kregen opdracht gisteren controles uit te voeren. Toen stonden de voertuigen echter keurig op het genoemde parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat.


Dükerskoor

Het Dükerskoor verzorgt maandag 27 maart vanaf 20.00 uur haar maandelijkse meezingavond in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel. Naast smartlappen behoren ook zeemansliedjes tot het repertoire. Het publiek kan meezingen uit de tekstbundels die worden rondgedeeld. De toegang is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding