Afbeelding
Foto: Tabitta

DERTIEN TURNSTERS KWALIFICEREN ZICH VOOR HALVE FINALE

Vijf medailles voor Tabitta in Reuver

In het Limburgse Reuver vonden afgelopen weekeinde de landelijke voorwedstrijden turnen plaats. Daar konden turnsters van verschillende verenigingen tickets verdienen naar de landelijke halve finales. De leden van de Boxtelse vereniging Tabitta gingen met tweemaal goud, tweemaal zilver, eenmaal brons en dertien halve finale tickets terug naar huis.

Bij de jongste categorie instap kwamen drie Tabitta-turnsters in actie. Op het niveau N1 won Imke Schellekens zeer knap de bronzen medaille. Lizzy Stolwijk liet een grote vooruitgang zien ten opzichte van vorige keer en steeg van de dertiende naar de vijfde plek. Beide instappers stonden in de top drie op het onderdeel vloer en stroomden door naar de halve finale. Op het niveau N2 eindigde Maissam Bezbiz op een nette achttiende plaats. Met name op sprong behaalde ze een hoge score, maar ze kwam allround te kort voor kwalificatie naar de halve finale.

Liz van Eijndhoven liet in de categorie pupil 1 N1 wat puntjes liggen op het onderdeel balk, maar verder turnde ze een uitstekende wedstrijd die goed genoeg was voor de vijfde plaats. Floor Melssen turnde een foutloze wedstrijd met de hoogste score van iedereen op de balk en werd allround zesde. De brugoefening van Pien van Daal ging niet zoals gehoopt , maar op de overige toestellen had ze ruim voldoende te compenseren zodat ze alsnog op een achtste plaats eindigde. Wiese van den Eertwegh is dit seizoen vier niveaus aan het promoveren, waardoor doorstroming niet de doelstelling en verwachting was. Ze liet echter het maximale zien wat nu mogelijk was en verraste door zelfs veertiende te worden. Wiese mag samen met de andere pupillen door naar de halve finale.

Bij de jeugd divisie 1 zette Lieve van der Zijde wederom goede scores neer. Op brug en vloer kwam ze tot een notering in de top drie, waardoor zij terecht de winnares werd van de landelijke voorwedstrijd. Donna van der Wijgerden had vandaag, na drie keer op rij blessureleed, de laatste kans om zich ook te plaatsen voor de halve finale. Voor het eerst dit seizoen mocht ze haar nieuwe oefeningen tonen en aan de brug turnen. Met nog een aangepaste brugoefening, maar wel de allerhoogste score voor haar elegante vloeroefening, stond zij naast Lieve op het podium om het zilver in ontvangst te nemen. Celeste Canaan overtrof zichzelf met een moeilijke brugoefening waarmee ze net als op balk de derde score behaalde. Allround miste ze op een haartje het podium en werd ze vierde.

ZENUWEN

Romy Poirters turnde vanwege vrijwillige degradatie wederom één toestel minder. Allround was haar dertiende plek onverwachts alsnog voldoende om, net als de andere eerste divisie jeugd, door te stromen naar de halve eindstrijd.

In de tweede divisie kwamen Romy Schepens en Guylene Brunneman in actie. Romy behaalde knap de derde score op balk en werd allround vijfde. Guylene was vooral op brug en vloer sterk en eindigde uiteindelijk op de achtste plaats. Ook hier werden twee tickets naar de halve finale verdiend.

Als allerlaatste kwam regiokampioene Eva Roos bij de senioren divisie 2 in actie. Zij was wegens een mindere voorbereiding (griep) vooraf zenuwachtig, want vijftig procent viel na deze wedstrijd af. Deze zenuwen bleken niet nodig, want Eva werd ondanks een val van de balk wederom kampioen.

FOTO LINKS: V.l.n.r.: Celeste Canaan, Lieve van der Zijde, Donna van Wijgerden en Romy Poirters. (Foto: Tabitta).