GEMONDE STRIJDT TEGEN ELSENDORP

Sterk Irene speelt thuis gelijk en pakt een punt

Tegen Elsendorp - de nummer vier op de ranglijst - speelde voetbalclub Irene zondag opnieuw een puike wedstrijd en wist het een meer dan verdiend punt in Gemonde te houden.

De Gemondse ploeg begon sterk aan het duel en fel en zette de gasten direct onder druk. Zoals wel vaker dit seizoen viel de goal echter aan de andere kant. De eerste echte aanval van Elsendorp werd na tien minuten ingezet en was meteen raak. Irene gaf echter niet op en Jorick de Vos was op aangeven van de opgekomen back, debutant Thijn van Vreede, heel dichtbij. Ook Tom van de Langenberg miste het doel op enkele centimeters. Toen vlak voor rust laatste man Max van Kaathoven uitviel met een zware hamstringblessure vreesden de toeschouwers het ergste. Onterecht, zo bleek.

Na de rust schoot Tjeerd Pijnenburg van Irene al na drie minuten een vrije trap hard in het doel: 1-1. Een kwartier voor tijd bracht trainer Alex Raaymakers spits Sjoerd Pijnenburg in het veld. Deze aanvaller maakte zijn rentree na een blessure. Vrijwel direct kreeg hij een tik op zijn knie en uit voorzorg werd hij van het veld gehaald. Zodoende moest Irene de wedstrijd met tien man uitspelen. Vijf minuten voor tijd werd de doorgebroken Bart Bressers van Irene onderuit gehaald, zodat óók Elsendorp de wedstrijd met een man minder afmaakte. Ondanks aandringen van Irene bleef het 1-1.

JO19-1: NLC '03 - Irene        15.00

FOTO BOVEN: Gemonde speelde zondag gelijk tegen Elsendorp. (Foto: Gerard Schalkx).

GEFLATTEERDE NEDERLAAG IN RIETHOVEN

LSV blijft lang overeind tegen de lijstaanvoerder

Na de overwinning tegen directe concurrent De Bocht '80 uit Oirschot, begon LSV vol goede moed aan de uitwedstrijd tegen Riethoven, de tegenstander die de lijst aanvoert. De ploeg uit Lennisheuvel kon de koploper lang bijbenen, maar moest toch een nederlaag incasseren: 1-4.

Na een kwartiertje spelen kwam LSV via een fraai stiftje van Tommy Weber op een 1-0 voorsprong. Pas vlak voor rust kwam Riethoven langszij. Teun van Otten tikte de gelijkmaker binnen na een vrije trap van Riethoven. Ook na de thee bleef LSV aanvankelijk overeind en na ruim een uur spelen was het nog 1-1. Maar langzaam

voelden de voetballers uit Lenisheuvel de kracht wegvloeien. Ook na de 1-2 van Marino Roels bleef een mooi resultaat binnen handbereik, maar in de laatste tien minuten brak toch het verweer van LSV en kwam de geflatteerde 1-4 uitslag op het scorebord.

46 jeu-de-boulers in regiomixtoernooi JBV De Walnoot

Aan het open regiomixtoernooi van jeu-de-boulesclub De Walnoot deden maandagmiddag 46 mensen mee. De eerste plaats werd gedeeld door Adrie Voets en Cor Mulder, elk met 3/19 punten. Frits Waldschmitt werd derde (3/18).

Overige uitslagen: 4. Ans v.d. Plas 3/17 punten; 5. Ton Donders 2/16; 6. Toos Luijten 2/13; 7. Frans Minkels 2/12. Elke maandag mogen belangstellenden vanaf 13.30 uur mee spelen; zij kunnen zich voor één euro inschrijven in het clubhuis van De Walnoot aan de Selissenwal.