Afbeelding
Foto: Roy Beusker

DONDERDAG 30 MAART IN PODIUM BOXTEL

Live interview in theater met Charles Groenhuijsen

Na zijn sporen ruimschoots te hebben verdiend als radio- en televisiepresentator gaat Martin Simek de bühne op met een reeks theaterinterviews. Donderdag 30 maart komt hij naar Podium Boxtel waar hij de bekende journalist Charles Groenhuijsen aan de tand voelt. Die verbleef jarenlang als correspondent in het Amerikaanse Washington D.C. en zal openhartig zijn mening delen over de nieuwe president Donald Trump.

Jarenlang interviewde Simek talloze prominenten, maar ook 'gewone' mensen. Altijd invoelend, meegaand en met begrip ontlokte hij zijn gasten uitspraken waarvan ze zelf niet eens wisten dat ze die ooit zouden doen. In Podium Boxtel gaat hij in een intieme setting het gesprek aan met Groenhuijsen.

Tijdens het interview staat in ieder geval één onderwerp op de agenda: president Trump. Groenhuijsen is al 35 jaar actief in de journalistiek en verdeelt al tientallen jaren zijn tijd tussen Hilversum en Washington D.C. als schrijver, columnist en correspondent voor onder meer de NOS. Groenhuijsen is een absolute kenner van de Verenigde Staten. Hij schreef verschillende boeken over de ontwikkelingen in het land. Twee jaar terug publiceerde hij 'Oh, oh, Amerika'. Inmiddels is er een herziene uitgave beschikbaar. ,,De centrale stelling van mijn boek blijft echter fier overeind: ondanks alle politieke gekkigheid van president Trump schuift Amerika gestaag op in progressieve richting", aldus Groenhuijsen.

INTERVIEWER

Simek ontvluchtte in 1968 tijdens de Praagse Lente het strenge communistische regime dat het toenmalige Tsjecho-Slowakije in een ijzeren greep hield. In Nederland maakte hij furore als interviewer voor verschillende radio- en televisieprogramma's voor de omroep RVU. Hij presenteerde daarnaast van 1991 tot 2008 elke week de uitzending 'Simek 's nachts' op Radio 1 waarmee hij hoge luistercijfers behaalde. In 2012 ontving hij een prestigieuze radio-onderscheiding: de Zilveren Reissmicrofoon. Ook zijn gespreksprogramma 'Simek voor de verandering' voor de EO scoorde goed. Inmiddels is hij een graag geziene gast bij het populaire tv-programma De Wereld Draait Door, tekent hij cartoons voor De Groene Amsterdammer en heeft hij een aantal boeken op zijn naam staan.

KAARTEN

Het theaterinterview begint om 20.00 uur. Kaarten zijn nog beschikbaar en kosten 17,50 euro. Deze zijn te koop via www.podiumboxtel.nl, Hebbes aan de Markt, Jumbo in winkelcentrum Oosterhof, Marimba aan de Van Beekstraat en bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.