ZATERDAG 25 MAART IN DORPSHUIS DE ES

Groot en divers aanbod
tijdens veiling in Esch

CARRY DIRKX

Na maanden voorbereiding staat het zaterdag 25 maart te gebeuren: de dienstenveiling, georganiseerd door de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus. De teller staat op bijna zeventig goederen en diensten, die deze avond per opbod verkocht gaan worden. De veiling is een primeur voor de fanfare, die hoopt op een gezellige en drukke avond vanaf 19.30 uur in dorpshuis De Es. De toegang is gratis.

Van een appeltaart tot een motortocht, tuinonderhoud of een dagje op de boerderij. Of misschien liever een lunch voor twee personen, een fotoreportage, of een leesbril op sterkte? Een avond flipperen met een groep vrienden, of de band SAAB XL unplugged op je feestje? Schilderles, cv-onderhoud, een vogelexcursie naar Zeeland, een APK-keuring of een artikel in Brabants Centrum? Deze opsomming is nog maar een kleine greep uit het grote en diverse aanbod goederen en diensten die zaterdag 25 maart geveild gaan worden in dorpshuis De Es. In totaal worden er bijna zeventig diensten aangeboden op de dienstenveiling van de Essche muziekvereniging. ,,Maar eigenlijk zijn het er meer, want sommige items worden

Liempde

Reumafonds

Vrijwilligers van het Reumafonds gingen tussen 13 en 18 maart met collectebussen langs de deuren in Liempde. Dit leverde 1.790,27 euro op. Het Reumafonds wil alle gulle gevers bedanken.

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 25 maart van 07.30 tot 11.00 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en om de accommodatie Ons Doel van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2. Uitgezonderd zijn (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. Er wordt door de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

meerdere keren aangeboden", zegt Helen Paymans van de muziekvereniging. De veiling is een nieuwe manier van fondsenwerving voor de fanfare. Extra nodig nu subsidiegelden minder zijn geworden.

De avond begint om 19.30 uur met een welkomstdrankje. Bezoekers kunnen dan vast enkele van de te veilen goederen en diensten bekijken. Een halfuur later gaat de veiling van start met een ludieke openingsact. Michel van de Sande en Gerrie van der Mee vervullen de rol van veilingmeester. Het wordt een avondvullende en verrassende avond, zegt Paymans. ,,We hopen dat veel mensen komen." Nog niet overtuigd? Je kunt ook bieden op privé-drumles, een pedicurebehandeling, creatieve workshops, een servicebeurt voor je fiets, een tuinontwerp, een serenade, enzovoorts enzovoorts...

Kijk voor meer informatie op www.fanfare-esch.nl.


Banieren van

Romkankletsen

sieren Gemonde

Zes tonpraters strijden op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart in café Kloosterzicht om de Christ Cup. Om het Romkankletsen extra luister bij te zetten, heeft de organisatie Gimmese Klets banieren aangeschaft die 22 lantaarnpalen aan de Sint-Lambertusweg sieren.

Vrijdag en zaterdag begint de 34e editie van het Romkankletsen om 20.00 uur; beide avonden zijn uitverkocht. Zondag start het evenement om 19.00 uur; voor die avond zijn nog enkele kaarten à 10 euro te koop bij benzinestation Bart Schellekens, Willy Schellekens Doe-het-zelf en zaal Kloosterzicht. Tijdens het evenement kiest een publieksjury elke dag een winnaar.

De personen die in de 'romkan' verschijnen, zijn Christ Goossens, René Goossens, Paul van der Heijden, Ben van der Sangen, Jan Schellekens, en Willian Schellekens. Degene die na drie dagen de meeste stemmen heeft gekregen, mag de wisseltrofee mee naar huis nemen. Het evenement is toegankelijk voor personen van 16 jaar of ouder.