Kay Karssemakers. (Foto: Gino Maes).
Kay Karssemakers. (Foto: Gino Maes). Foto:

MOTORCROSSER EINDIGT OP VIERDE PLEK IN AXEL

Kay plaatst zich voor 'Dutch Masters'

Motorcrosser Kay Karssemakers (12) nam afgelopen weekeinde in Axel deel aan de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) 85cc grote wielen. Tevens was dit ook de derde kwalificatiewedstrijd voor de Dutch Masters of Motorcross. 's Ochtends kwalificeerde Kay zich als tweede en in beide manches was hij goed op dreef. Na twee nette rondes legde hij beslag op een derde en vierde plaats, wat hem een uiteindelijke vierde plek in het dagklassement opleverde.

Ondanks dat het de dag vóór de wedstrijd flink had geregend verzekerde Kay zich in de tijdtraining van een goede startplaats in beide manches. In de eerste ronde reageerde Kay goed toen het starthek naar beneden viel en op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd. Hij wist deze positie twee ronden vast te houden tot hij een foutje maakte en ten val kwam. Hierdoor viel hij een aantal plaatsen terug en op een zesde plek hervatte hij de wedstrijd. Vervolgens reed Kay een sterke wedstrijd en met constante rondetijden kwam hij toch nog terug naar een derde plaats. Tevreden werd hij als derde afgevlagd, kort in het achterwiel van de tweede man.

ZWARE WEDSTRIJD

Ook in de tweede manche was Kay goed weg aan het starthek. Hij kwam als derde door de eerste bocht en zette goed door, waarna hij op het rechte stuk de leiding in handen nam. Toch werd hij in de eerste ronde terugverwezen naar een derde plaats. Kay liet het hier niet bij zitten en nam opnieuw de tweede plaats over. Eén ronde later maakte hij een foutje en verloor hiermee twee plaatsen. Op een vierde plaats zocht hij terug de aansluiting bij de twee rijders voor hem en na een goed gereden, maar vooral zware wedstrijd wist hij ook op deze positie over de finish te komen.

Uiteindelijk werd Kay vierde in het dagklassement. In de tussenstand in het ONK 85cc grote wielen bezet de Boxtelse motorcrosser momenteel de derde plaats. Door zijn constante resultaten heeft Kay zich met een derde plaats in de ONK-tussenstand ook gekwalificeerd voor de Dutch Masters of Motorcross, zondag 26 maart in Oss. Hier staan de beste veertig motorcrossers uit het ONK en buitenlandse rijders aan de start.