EERSTE JEUGDTEAM WINT VAN KOPLOPER

Tafeltennissers Taverbo verliezen nipt in Weert

Het is Taverbo/Sabo niet gelukt om de stunt van vorige week, toen het tegen Hilversum een 0-4 achterstand nog in een overwinning om wist te zetten, een vervolg te geven. In Weert gingen de Boxtelaren ditmaal met 6-4 onderuit tegen Megacles.

Het waren stuk voor stuk spannende partijen die door de beide ploegen op tafel werden gelegd. Het was dan ook lang onduidelijk welk team er deze avond met de winst vandoor zou gaan. Bij een 4-4 tussenstand verzuimde aanvoerder Teun Vlaminckx om Taverbo op voorsprong te zetten. De nestor van het Boxtelse vaandelteam nam een 2-0 voorsprong maar ging in de daaropvolgende drie games steeds met 11-9 de boot in. Marlotte Staps, die evenals Michel Sperling al twee partijen had gewonnen deze zaterdag, kon in het treffen met de sterke Limburgse kopman Kamil Sadlowski de stand nog gelijktrekken maar slaagde daar helaas niet in. Ze won nog wel de eerste game maar in het vervolg bleek Sadlowski te sterk en zodoende ging Megacles er met de overwinning vandoor.

Doordat beide andere wedstrijden in de poule in 9-1 geëindigd zijn, is er voor het eerst dit seizoen een duidelijk verschil in punten tussen de kop en de staart van de ranglijst. Taverbo staat er, als het gaat om handhaving in de derde divisie, nog altijd goed voor. Directe degradatieconcurrent ODT heeft dit weekend een flinke tik te verwerken gekregen en de Boxtelaren kunnen komende zaterdag wellicht de knock-out uitdelen als de Roosendalers op bezoek komen.

PITTIGE TAAK

Afgelopen zaterdag kreeg het eerste jeugdteam van Taverbo/Sabo koploper Never Despair uit 's-Hertogenbosch op bezoek. De jongens stonden voor een pittige taak nu ze het de rest van het seizoen zonder de ernstig geblesseerde Dani de Rooij moeten doen. Sjoerd van Heerebeek begon zijn eerste partij goed en kwam vlot op een 2-0 voorsprong in games. Hij wist deze voorsprong niet vast te houden waardoor Never Despair het eerste punt kon noteren. De jongens wisten zich goed te herpakken en Lars de Laat won de tweede wedstrijd na een 2-2 in games in de vijfde game met 11-1. Hier voegde hij later nog een punt aan toe.

Opvallend was dat invaller Lars Strik, die noodgedwongen voor twee teams tegelijkertijd uitkwam, al zijn partijen voor het eerste team wist te winnen en de jongens de zo gehoopte winst bezorgde. Hierdoor zijn de jongens met 32 punten uit vijf wedstrijden twee punten ingelopen op Never Despair dat met 39 punten nog steeds strak bovenaan staat.

Uitslagen week 11

SENIOREN

Megacles 1 - Taverbo/Sabo 1        6-4

TTC Middelburg 2 - Taverbo/Sabo 2        6-4

The Back Hands 3 - Taverbo/Sabo 3        0-10

JCV 2 - Taverbo/Sabo 4        10-0

JCV 5 - Taverbo/Sabo 5        6-4

ASIO 1 - Taverbo/Sabo 6         7-3

Die Meede 6 - Taverbo/Sabo 7        7-3

Return Oss 4 - Taverbo/Sabo 8        3-7

Smash '73 3 - Taverbo/Sabo 9        8-2

JEUGD

Taverbo/Sabo 1 - Never Despair 1         6-4

Taverbo/Sabo 2 - Flash 2         5-5

Taverbo/Sabo 3 - Never Despair 5         9–1

Taverbo/Sabo 4 - Flash 5         6-4


Rommelmarkt De Rots

Het nieuwe bestuur van de tweedehandsmarkt in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat wil de activiteit nieuw leven inblazen. Op zaterdag 8 april vindt dit keer een gratis toegankelijke markt plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Tafelhuur is vier euro, reserveren kan via telefoonnummer 06-22771772.