Honderd hardlopers deden zondagmiddag mee aan de Color Cochabamba Run rond De Langspier. Daarmee brachten zij ruim 1.900 euro bijeen voor weeskinderen in Bolivia.  (Foto: Gerard Schalkx).
Honderd hardlopers deden zondagmiddag mee aan de Color Cochabamba Run rond De Langspier. Daarmee brachten zij ruim 1.900 euro bijeen voor weeskinderen in Bolivia. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

HARDLOPERS RENNEN ROND 'LANGSPIER'

Verfpoeder 'happen' voor
straatjeugd Cochabamba

HENK VAN WEERT

Met een opbrengst van ruim 1.900 euro heeft scholiere Fenne Steegs van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) zondag het benodigde bedrag om deel te nemen aan een reis naar de Boliviaanse stad Cochabamba ruimschoots gehaald. Aan de Color Cochabamba Run rond recreatieplas De Langspier deden honderd renners mee.

Samen met andere JRL-leerlingen vertrekt de 14-jarige Fenne medio april naar Zuid-Amerika om er straatkinderen te helpen. Elke deelnemer moet zelf 1.500 euro lappen: deels om de reis te bekostigen, deels om projecten op te zetten waarmee de weeskinderen geholpen worden een beter bestaan op te bouwen.

De derdejaars havist van het JRL organiseerde de eerste colorrun van Boxtel. ,,Leuk om te doen, maar er kwam meer bij kijken dan ik vooraf had verwacht", erkende Fenne. Deelnemers moesten zondag een rondje van ruim 1.800 meter rond De Langspier lopen en werden onderweg diverse malen met verfpoeder bekogeld. Verdeeld in diverse groepen vertrokken de renners telkens na een halfuur. Maar niet voordat een flinke warming-up op muziek was gedaan bij het paviljoen van de Boxtelse zwemplas.

ERVARINGEN DELEN

Wethouder Herman van Wanrooij gaf samen met Fenne om halftwee het startsein voor de eerste groep lopers. Vooraf prees hij het initiatief van de scholieren om de hulpactie voor straatkinderen op touw te zetten. ,,En als jullie weer terug in Nederland zijn, nodig ik je graag uit om op dinsdag een keer aan te schuiven bij de wekelijkse vergadering van het college van B. en W. om over je ervaringen te vertellen."

Fenne zelf heette alle deelnemers welkom en zei blij verrast te zijn met de grote belangstelling om mee te doen. Op het winderige terras van De Langspier zette ze Rachel Spoor in het zonnetje die zich als eerste inschreef voor de Color Cochabamba Run.

FILMPJES

Bekijk ook filmpjes van de colorrun rond De Langspier in de digitale editie van Brabants Centrum die afgelopen dinsdag verscheen. Daarin staan ook meer foto's. Ontvang je nog geen digitale krant? Waardeer je abonnement dan gratis op via www.brabantscentrum.nl/opwaarderen.