Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

GAZON WIJKT VOOR EXTRA BOULESBAAN BIJ CELLO-HUIS LIEMPDE

Ruim baan voor boulers bij Den Dries

Het grasveld bij Den Dries, een woonvoorziening van zorgorganisatie Cello voor mensen met een beperking in Liempde, is zaterdag bij de bestaande jeu-de-boulesbaan getrokken. Er is zoveel animo om petanque te spelen dat uitbreiding geen overbodige luxe was.

Bewoners van Den Dries gingen zelf aan de slag om het gazon om te vormen tot een boulesbaan. Zij wisten zich daarbij gesteund door een groepje vrijwilligers én door enkele personeelsleden van Cello. De leiding van het project was in handen van hovenier Walter Peltenburg.

Niet alleen de bewoners van Den Dries gooien er regelmatig een ijzeren balletje op, ook wijkbewoners werpen er graag naar het 'buutje'. Niet zelden zijn er twintig mensen tegelijk aan het spelen, zodat de groep moet worden opgesplitst en ook wedstrijden op gras plaatsvinden.

De stichting Vrienden van Cello maakte de uitbreiding financieel mogelijk; deze stichting zorgde er eerder ook al voor dat een bestaande schuur werd omgebouwd tot atelier. De vernieuwde boulesbaan wordt zaterdag 22 april officieel heropend.

FOTO ONDER: De bestaande jeu-de-boulesbaan bij woonvoorziening Den Dries in Liempde is fors uitgebreid. Daarvoor is een aangrenzend grasveldje opgeofferd. De aanleg gebeurde door bewoners, vrijwilligers en personeel. (Foto: Gerard Schalkx).