Essche Boys speler Dennis Vorstenbosch probeert de bal te stoppen
Essche Boys speler Dennis Vorstenbosch probeert de bal te stoppen Foto: Hans Verberk

BELANGRIJK DUEL VOOR VOETBALPLOEG OP 26 MAART

Essche Boys verliest met ruime cijfers

Voor Essche Boys stond zondag 19 maart het uitduel tegen OVC '26 uit Tilburg op het programma. De vorige wedstrijd ging kansloos verloren met 5-1, dus de mannen van trainer Rob van Griensven hadden iets recht te zetten. Dat lukte niet. De bezoekers scoorden wederom vijfmaal; Essche Boys zette er geen doelpunt tegenover.

Het eerste halfuur ging de wedstrijd gelijk op en na een kwartier spelen kreeg Essche Boys een fraaie kans om op voorsprong te komen. Een voorzet van Dennis Vorstenbosch werd bij de tweede paal echter geschoten door Jasper Vorstenbosch. Na dertig minuten kwam OVC '26 op voor-

Ruime winst voor softbalsters in oefenduel

Voor de softbalvrouwen van de Boxtelse honk- en softbalvereniging stond zondag de tweede oefenwedstrijd van 2017 op het programma. Tegenstander Nuenen komt in de competitie een klasse lager uit dan Ducks dus veel weerstand werd niet verwacht. Coach Kees van Aarle had dan ook maar één doelstelling voor deze wedstrijd: slaan; veel en hard.

In de eerste inning moest Ducks nog even opstarten en kwam de ploeg ondanks een honkslag, toch al meteen op achterstand. Door een fout wist Nuenen een puntje te scoren. Nadat die eerste inning achter de rug was, leek de opdracht van coach Van Aarle door te dringen. Er moesten honkslagen geslagen worden en dit deed Ducks dan ook. Over de hele wedstrijd werden in totaal twintig honkslagen gemaakt, waaronder vier homeruns. Nuenen zette daar slechts één honkslag tegenover. Ducks trok het duel met een uitslag van 2-22 naar zich toe. Hoewel deze wedstrijd bijdraagt aan het zelfvertrouwen van Ducks, was het duel totaal niet vergelijkbaar met het niveau van de competitie en leek het meer op een slagtraining. In de competitie, die in april van start gaat, moet Ducks veel harder knokken voor een overwinning.

Ducks 2 - Nuenen        11.00

sprong. Een hoekschop werd doorgekopt bij de eerste paal en een volledig vrijstaande aanvaller bij de tweede paal kon de bal simpel binnentikken: 0-1. Vijf minuten voor rust werd het 0-2 voor OVC '26 na een bekeken schot met de buitenkant van de voet.

Tien minuten na rust besliste OVC '26 het duel. Een diepe bal werd niet goed verwerkt door de Essche defensie waarna de tegenstander simpel de 0-3 kon scoren. De Tilburgse ploeg speelde steeds beter en Essche Boys had hier geen passend antwoord op en werd totaal overlopen. Een goed genomen vrije trap werd binnen gekopt door de aanvaller van OVC '26 die zijn derde doelpunt van de middag kon noteren. Tien minuten later werd het ook nog 0-5. Weer was het Visser die scoorde, zijn vierde van de middag. Een bekeken schot in de korte hoek was keeper Frits Hermes te machtig. OVC '26 nam volkomen terecht de drie punten mee en Essche Boys droop gedesillusioneerd af. Door dit verlies blijft Essche Boys op negentien punten staan.

Zondag 26 maart speelt Essche Boys de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Gloria UC uit Baarle-Nassau. Het duel start om 14.30 uur.

Mini's 2: Essche Boys - Best Vooruit        09.30

FOTO ONDER: Speler Dennis Vorstenbosch van Essche Boys probeert de bal te onderscheppen van tegenstander OVC '26 uit Tilburg. De thuisploeg verloor met ruime cijfers: 1-5. (Foto: Hans Verberk).