MHC MEP speler Gijs de Wild aan de bal goed voor twee doelpunten in deze wedstrijd Foto: Hans Verberk

MANNENPLOEG LIGT OP SCHEMA VOOR DE PLAY-OFFS

Hockeysters MEP bedwingen koploper

De vrouwenploeg van de Boxtelse hockeyvereniging MEP speelde zondag knap gelijk tegen koploper Weert (1-1). Gezien het kansenverloop in de tweede helft, had er zeker meer in gezeten. De mannen van MEP gaan onverdroten verder met hun zegereeks. Weert werd met 4-0 gedecideerd geklopt. De ploeg van Eric Verzijden ligt op schema voor de play-offs.

De vrouwen van MEP speelden zondag hun beste wedstrijd van het seizoen. Dat had zeker te maken met de tegenstander. De onbetwiste koploper Weert was met hockeyende intenties naar Boxtel afgereisd. Vooral in de eerste helft lieten de Limburgse vrouwen voortreffelijk hockey zien. MEP kon het spel daarop aanpassen. Na twintig minuten openden de gasten de score uit de rebound van een strafcorner.

Toen was het de beurt aan de Boxtelse hockeysters. Er moest een tandje bij worden geschakeld. Onder impuls van de uitstekend spelende June van de Besselaar nam MEP het initiatief over. De kansen kwamen er voor de thuisploeg, maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord. In de helft ging MEP onverdroten voort. Aan de rechterflank soleerde Guusje Thewessen door de defensie van Weert. Haar voorzet op maat werd door Sofie Rath binnen getikt: 1-1.

MEP voelde dat er meer in zat en de 2-1 hing in de lucht. De defensie met de uitblinkende Pien Driessen stond deze middag als een huis. De Boxtelse vrouwen forceerden de nodige kansen, maar zelfs ballen voor open goal wilden er niet in. Een stunt bleef zodoende uit. Coach Inge Poelmans was opgetogen over het vertoonde spel, maar jammerde wel om de gemiste kansen. MEP moet de lijn nu doortrekken. Zondag 26 maart wacht de lastige uitwedstrijd tegen HOD. Afslag in Valkenswaard om 12.45 uur.

ANDERE MANNEN

Het kenmerk van een ploeg in vorm is een sterk collectief én dat er iedere week andere uitblinkers komen bovendrijven. In tegenstelling tot de vrouwen van Weert, speelden de mannen uit Limburg defensief tegen MEP. De Boxtelse ploeg speelde snel en zette druk. Na acht minuten scoorde Gijs de Wild vanaf de rand van de cirkel met een snoeihard backhand-schot.

Dit was voor MEP geen reden om gas terug te nemen. Integendeel. De hockeyers bleven aanvallen en dat werd beloond met een mooie goal van Sjoerd Verzijden: 2-0. Paul Sollewijn Gelpke maakte er vlak voor rust 3-0 van. In de tweede helft kropen de Limburgers uit hun schulp en kwam er wat meer tegenstand. Toch bleef MEP met verzorgd spel de bovenliggende partij. Na 25 minuten herhaalde De Wild zijn kunststukje uit de eerste helft en scoorde het vierde doelpunt.

De laatste tien minuten waren voor de Limburgers. In die fase toonde doelman Paul Gruithuijsen zijn klasse. Vooraf had hij al gesteld dat hij koste wat kost de nul zou houden. Eerst ranselde hij de corners van Weert bekwaam uit zijn doel en vervolgens pareerde hij met een katachtige reflex een strafbal. Aanvoerder Stijn Koesen was zeer te spreken over het spel van MEP. Vooral het feit dat er iedere week andere spelers 'opstaan' stemt hem optimistisch. Verschillende spelers zijn volgens hem nu op hun sterkste 'hockeyleeftijd'. Morgen, vrijdag 24 maart gaan de hockeyers om 20.00 uur op bezoek bij Etten-Leur voor een bekerduel. Twee dagen later speelt MEP de moeilijke uitwedstrijd tegen HOD. Afslag in Valkenswaard om 14.45 uur.

Helmond        14-35        Berkel E.        14-19

MEP        14-34        Oss        14-18

HCAS        14-28        Warande        14-14

Hopbel        14-23        Rosmalen        14-13

HOD        14-22        Geel Zwart        14-7

Weert        14-21        St.-Oedenrode        14-4

FOTO BOVEN: Gijs de Wild van MEP was in het duel tegen Weert goed voor twee doelpunten. De Boxtelse hockeyers wonnen overtuigend met 4-0 van de Limburgse middenmotor. (Foto: Hans Verberk).