HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vierde zondag van de veertigdagentijd met als motto: 'Heer, genees onze blindheid'. Een tweede aspect dat in de opgang naar het doopsel van de leerlingen in de paasnacht in de liturgie wordt aangesneden, is het Licht. Christus als het Licht der wereld, Christus die ons van onze blindheid en verblinding geneest. Vorige zondag stond het Water centraal, deze zondag het Licht. Licht van het paasvuur, licht van de Paaskaars, licht van de doopkaars, licht van Christus. We horen reeds van verre de acclamatie in de Paaswake klinken. In de opgang naar Pasen vieren we dat wij van onze blindheid bevrijd kunnen worden. Hoe? De opdracht van Aswoensdag blijft gelden: vasten, gebed, delen. Soberheid, spiritualiteit, schoonheid. En er zijn nog meer s'en te bedenken … Het leidt ons tot een andere manier van kijken, kijken naar het hart. Het leidt ons tot de schoonheid van het vieren.

* Vastenactie. Zaterdag en zondag wordt in de kerken van de Heilig Hartparochie door de Werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede aandacht besteed aan het vastenactieproject in El Salvador. In het kaders elders op deze pagina hierover meer informatie.

* Vastenmaaltijd. De vastenmaaltijd waarin er gelegenheid is elkaar te ontmoeten vindt plaats op vrijdag 31 maart vanaf 17.30 in het pastoraal centrum Duinendaal. Gedurende de gezamenlijke maaltijd is er ruimte voor gebed, liederen en wordt de dvd over het Vastenactieproject getoond.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15 en via e-mail info@heilighartparochie.nl. Buiten de openingstijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Liturgische kalender. Zaterdag: Aankondiging van de Heer.

* Uit de agenda. In het pastoraal centrum Duinendaal vinden komende week de volgende activiteiten plaats. Maandag 20.00: bestuurscommissie begraafplaatsen. Dinsdag 10.00 bijeenkomst Oblatengroep; 20.00: nabespreking voor ouders van de vormelingen. Woensdag 10.30: werkgroep eerste communie. Donderdag 19.00: vergadering Heilig Bloedstichting; 20.00: vergadering kosters; 20.00: vergadering collectanten; 20.30: contactavond Sint-Petruskoor. Vrijdag 31 maart 13.15: bijeenkomst communicanten Angelaschool, Prinses Amaliaschool en Molenwijkschool; 13.15: werkgroep restauratie carillon.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Ontmoeting. Zondag is iedereen, na de viering van 09.00, door het pastoresteam van harte uitgenodigd voor een kopje koffie en een ontmoeting in het pastoraal centrum Duinendaal.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis en om 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger is kapelaan G. de Jong. De overweging zal worden verzorgd door de MOV.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van L. Perosi.

* Orgelprogramma. Bach – Vor deinen Thron tret ich; Bach – Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ; Reger – Aus tiefer Not schrei ich zu dir; Bach – Praeludium und Fuge in g-moll.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Rudsewin Elizabeth (jgt); Marie en Hendrik Stoop (jgt); Ria Amayoud-Voets (mgd); Corrie v.d. Pasch- v.d. Berk (mgd).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Jan v.d. Meijden (jgt); Fien v.d. Besselaar- v.d. Heijden (jgt); Johan Cloin (jgt); Anton de Wild (mgd); Tonnie v. Son- de Koning (mgd); Noor v.d. Meerendonk- v.d. Weijst (mgd); Wilhelmus v. Casteren en overl. fam. (verj); Piet Vogels (verj); Bert v.d. Brand en fam. (verj); uit dankbaarheid (50-jarig huwelijk); overl. fam. Baaijens- v.d. Akker; Wim Aarns; Helga en Thomas Jansen; overl. ouders Piet en Ida Peijnenburg- v. Oijen; Margriet de Bruin en kleinzoon Tim Peijnenburg; Piet v.d. Sande, Drieka v.d. Sande-Vlemminx en schoonzoon Frans Maas; Odulphus Verhoeven; Anna Verhoeven-Brands

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 uit dankbaarheid.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor Felisia Garcia (jgt); Annie v.d. Aker-de Kock.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek door pastoor Jacques Grubben met gregoriaanse gezangen van kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Dora v. Beers-Schakenraad (jgt); Annie Smulders-Kluijtmans (jgt. en verj); Ria Smits- v. Beers (mgd); Frans v.d. Meerendonk (mgd); Harrie Kuppens (verj); Kees v. Aarle; overl. ouders Smulders- v. Vroonhoven; Harrie en Sisca Quinten en dochter Adry; Adrianus en Maria v.d. Laar- v.d. Hurk; overl. ouders Bets en Marinus Quinten.

MAANDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. intentie voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 stille mis (bijsacristie); voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intentie voor alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Overlijden. Maandag is in de kerk afscheid genomen van Wim Verberne (87). Dat hij moge rusten in de vrede van de Heer.

* Voorjaar. Het is voorjaar en dat betekent dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd op de begraafplaats om de graven te verzorgen. Bezoekers wordt gevraagd geen lege vazen, schalen, potten en/of poetsspullen achter of nabij de graven achter te laten. Dat geeft een rommelige indruk en hindert de kerkhofploeg bij het schoonhouden van de begraafplaats. Daarom worden achtergelaten materialen verwijderd.

* Aandacht voor zieken. Men kan hierbij een beroep doen op de Zonnebloem, afdeling Liempde die ook mede namens de parochie op huisbezoek gaan. Het is mogelijk een afspraak te maken via (0411) 63 16 95.

* Welkom in de pastorie. Iedereen is op zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

* Koffiedrinken. Na afloop van de dienst op zondag is iedereen om 10.30 welkom in dienstencentrum De Kloosterhof.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor overl. ouders Van den Tillaart-Timmers; Ton en Ria Kruijssen; een bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. Informatie over het vastenactieproject in El Salvador kan men achter in de Sint-Theresiakerk vinden.

* Agenda. dinsdag 28 maart: vergadering bestuur contactgroep Sint-Theresia. Zondag 2 april 10.30: woord- en communieviering met zang van Lencante. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk.

* Misintenties. Intenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen, worden niet in de krant vermeld. Misintenties kosten 12 euro en die kan men in een gesloten envelop met de naam en de datum voor de intentie achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus doen.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.30 tot 11.30. Harry van den Tillaart, Emmy Heidkamp, Tonny Wagenaars of Jan van Kasteren zijn dan aanwezig om bezoekers te woord te staan. Het is ook mogelijk om misintenties op te geven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Janske, Frans en Frits v.d. Aker; Joke v.d. Besselaar; overl. fam. Timmermans; overl. fam. Rovers- v.d. Meerendonk; overl. fam. Van Bragt en Ted Kempers; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kunnen worden gedeponeerd in de brievenbus van de voormalige pastorie. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Harrie Geerts; Antoon Steenbakkers (jgt); Jan Steenbakkers; Dien v. Pinxten-den Otter; Toon v. Gestel; Martien Voets; pastoor Thieu Lax (verj); pastoor Piet Goedhart (verj).

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met medewerking van zanggroep Con Fervore waaronder toediening van het vormsel. Vormheer mgr. R. Mutsaerts. Intenties voor alle overleden opa's en oma's van de vormelingen.

DINSDAG 19.00 vespers.

MEDEDELINGEN

* Bedevaart naar Hakendover. Op Eerste en Tweede Paasdag kan men op bedevaart naar Hakendover. Informatie bij Bart Schellekens, Akkerstraat 31, Gemonde, tel. (073) 689 47 82.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst van Schrift en Tafel, geleid door ds. Corrie Terlouw. Er is korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het veertigdagentijdproject 'Geloof in het leven'. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bespaarmaaltijd. Vrijdag 31 maart wordt om 18.00 een 'Bespaarmaaltijd' in De Schakel gehouden. Opgeven vóór 25 maart bij Taede Zandstra via e-mail: taede.zandstra@ziggo.nl.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Lezing over dialoog christendom-islam

In gemeenschapshuis De Walnoot in Boxtel wordt woensdag 29 maart vanaf 19.30 uur een lezing gehouden over de dialoog tussen christenen en moslims. Aanleiding is de gewelddadige strijd van IS tegen christenen in Irak en Syrië en de opvattingen van moslims over hun omgang met christenen.

Kerk in Nood steunt de dialoog tussen christenen en moslims in diverse landen. Tevens wordt de vraag gesteld of sprake is van dreiging. Kerk in Nood kent veel verhalen van mensen die moesten vluchten en van priesters en bisschoppen die vermoord zijn. De lezing is een initiatief van de Heilig Hartparochie.


Kaarten in Gemonde

Voetbalvereniging Irene organiseert vrijdag 24 maart vanaf 20.00 uur in haar kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde de laatste kaartavond in een reeks rik- en jokerwedstrijden. Naast dat er gekaart kan wordt, vindt ook de uitreiking van de serieprijzen plaats. Daarvoor tellen de eerste acht van elf bijeenkomsten mee. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

Kleine Meijerij

Heemkundekring De Kleine Meijerij, waarbij Esch ook is aangesloten, houdt op maandag 27 maart om 19.30 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering in ontmoetingscentrum De Voorhof aan de Kerkstraat te Oisterwijk. Die avond wordt extra aandacht besteed aan het 70-jarig bestaan van de vereniging. Lid Jan Franken verzorgt na de vergadering een voordracht over de club door de jaren heen.