Nadat het wegdek van een deel van de Baandervrouwenlaan in het najaar van 2016 vernieuwd, gaan de klinkers er volgende week opnieuw uit. Het werk was niet goed uitgevoerd. (Foto: Peter de Koning, oktober 2016).
Nadat het wegdek van een deel van de Baandervrouwenlaan in het najaar van 2016 vernieuwd, gaan de klinkers er volgende week opnieuw uit. Het werk was niet goed uitgevoerd. (Foto: Peter de Koning, oktober 2016). Foto: Peter de Koning

HERSTEL WEGDEK VALT ONDER GARANTIE AANNEMER

Baandervrouwenlaan wéér op de schop

HENK VAN WEERT

In het najaar van 2016 werd het noordelijke deel van de Baandervrouwenlaan, tussen de Parkweg en de Bosscheweg, opnieuw bestraat. Maar komende week wordt het wegdek andermaal opengebroken. Het zandbed onder de klinkers is niet goed met oneffenheden in de bestrating tot gevolg.

Volgens wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) heeft aannemer Jan van den Boomen erkend dat de werkzaamheden vorig najaar niet goed zijn uitgevoerd en wordt een deel van het wegdek nogmaals aangepakt. ,,Na de openstelling van de weg zijn vrijwel direct lichte oneffenheden in het wegdek geconstateerd. Na verloop van tijd werd dit al snel erger, waarop het werk is afgekeurd", meldde Van Wanrooij gistermiddag. Hij gaf ook aan dat met aannemer Van den Boomen afspraken werden gemaakt om in de afgelopen maanden de ontwikkeling van de schade in de gaten te houden en na de winter met een oplossing te komen. Inmiddels is duidelijk geworden dat tijdens de werkzaamheden vorig jaar oktober de bestaande zandlaag niet over het gehele tracé in dezelfde dikte is losgewoeld. Dat heeft de oneffenheid veroorzaakt. De rijbaan wordt vanaf maandag opnieuw bestraat; de werkzaamheden vallen volgens de wethouder onder de garantie en duren tot uiterlijk 31 maart. Tussen de Parkweg en de Poolsestraat worden kleine verzakkingen hersteld, op het laatste stuk richting Bosscheweg gaat het hele wegdek eruit.