COLLEGE BUIGT ZICH IN APRIL OVER NOTITIE

'B-Town krijgt impuls door jongerenacademie'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De toekomstige invulling van het jongerenbeleid in de gemeente Boxtel lag een tijd lang stil. Daar is nu verandering in gekomen. Het college van B. en W. buigt zich begin april over een notitie die daarna ter kennisname wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De toekomst van B-Town maakt deel uit van de plannen. De verwachting is dat het jongerencentrum met name overdag een plek wordt waar wordt gewerkt aan de toekomst van de Boxtelse jeugd die tussen wal en schip valt.

,,We hadden graag eerder duidelijkheid verschaft over B-Town", stelt wethouder Marusjka Lestrade. Vanwege andere thema's die veel vroegen van het ambtelijk apparaat van de gemeente, werd besloten de notitie over het jongerenbeleid even opzij te leggen. Inmiddels heeft de gemeente intensief gesproken met mensen bij welzijnsinstelling ContourdeTwern, onder wie een aantal jongerenwerkers. Ze liet vrijdag ook gebruikers en vrijwilligers van B-Town aan het woord. ,,Het is nodig om een impuls te geven aan B-Town", laat Lestrade weten. ,,Er staan drie pijlers centraal bij het jongerenwerk: zorg, veiligheid en talentontwikkeling. Met name de laatste pijler is een ondergeschoven kindje. Daar willen we verandering in brengen door B-Town te gebruiken als trainingscentrum of jongerenacademie waarbij we de jeugd op weg kunnen helpen naar zelfredzaamheid en een startkwalificatie. Dat gebeurt al met groepscursussen als Kickstarter en Fix up your life, maar we willen het graag meer structureren. Dat gaat naar verwachting al na de zomer al gebeuren."

Manager Wil van Hattum van ContourdeTwern stelt in een reactie dat 'een jongerenacademie zeker de moeite waard is'. ,,En waarom dan ook niet in B-Town? Je hebt het gebouw, dus kun je er net goed gebruik van maken." Wethouder Lestrade geeft aan dat de realisatie van de jongerenacademie in overleg met ContourdeTwern zal gaan.

Op pagina 3: 'B-Town: hopelijk snel duidelijkheid'.