Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ODC ONTVANGT HANS KRAAY JR. IN BOXTEL NA HAKBAL SHIRINE

'Iedereen wint op FOX-voetbaldag'

LINDA VAN DE WIEL

Op het kunstgras van een zonovergoten ODC-sportpark Wagenaars in Boxtel vond gistermiddag een bijzondere sportactiviteit plaats. Sportzender FOX Sports bezorgde de jeugd onder leiding van presentator, trainer en oud-voetballer Hans Kraay junior een heerlijke FOX Sports Voetbaldag. Samen met tien gediplomeerde trainers werden uiteenlopende voetbalspellen geoefend.

De voetbalmiddag had ODC te danken aan de alerte Vanisha Ragunath én het voetbaltalent van Shirine Lamrini. Shirine scoorde tijdens een wedstrijd met haar team, ODC JO11-2, namelijk een prachtige goal met de hak en de oplettende Vanisha filmde deze wereldgoal én stuurde het filmpje naar FOX Sports.

Vanisha is vaste supporter van het team waarin haar broertje Arwien samen met Shirine speelt en is bij bijna alle wedstrijden aanwezig. Zo ook tijdens de wedstrijd waarin Shirine de door FOX Sports bejubelde hakbal scoorde. ,,Ik ben er bijna altijd bij als mijn broertje een wedstrijd speelt, maar dat ik deze goal filmde was natuurlijk wel toevallig. Ik had meteen het idee het filmpje naar FOX Sports te sturen."

GROTE KANS

En het filmpje met wereldgoal werd ook daar op waarde geschat en leverde het team van Shirine de weekprijs van het programma 'Mijn Moment' op. Deze prijs behelsde tenues van de sportzender voor het hele team. Toen later - tijdens een live-uitzending waarbij het team aanwezig was - bleek dat ook de maandprijs naar de ODC'ers ging, waren beide meiden erg blij. Vanisha vooral omdat ze van prijsvragen houdt. ,,En ik ben gek op voetbal. Later wil ik graag verslag doen van wedstrijden."

Shirine vindt vooral het gewonnen tenue leuk. ,,En ik ben blij dat de goal gefilmd is. De actie liep zoals ik het bedoeld had. Toen ik hoorde dat Vanisha het filmpje naar FOX Sports had gestuurd, wist ik dat we grote kans maakten op de week- en ook de maandprijs. En dat is ook gelukt. Ik heb zin in deze middag."

TAART MET FOX-LOGO

Ook Hans Kraay jr., als ambassadeur van de FOX Sports Voetbaldag verbonden aan de succesvolle middag, had er zin in. ,,Het is hier 16,8 graden, Boxtel is daarmee vandaag de warmste gemeente van Nederland. Ik vind het verschrikkelijk leuk om hier te zijn en er samen met jullie én negen gediplomeerde trainers een leuke dag van te maken", riep een enthousiaste Kraay door de microfoon tijdens de start van de middag.

De voetbalmiddag ging daarna meteen van start toen er een hele horde pupillen het veld op rende en werd opgevangen door de aan hen toegewezen trainer. Het programma bestond uit een veelheid aan leuke voetbalactiviteiten, zoals het FOX Sports Gatendoel en de Dribble Challenge. Voor de ouders was er een uitdagende voetbalkennisquiz.

Aan het einde van het programma van de eerste en jongste groep, volgde een officieel moment waarbij Vanisha en Shirine in het zonnetje werden gezet én ODC als verrassing veertig voetballen cadeau kreeg van FOX Sports. Kraay jr. werd op zijn beurt verrast met een taart waarop het logo van FOX Sports stond.

Na dit moment was de training van de eerste groep afgerond en stond een enthousiaste tweede groep te trappelen van ongeduld om ook te knallen. De middag was een groot succes. Hans Kraay jr. wist wel waarom: ,,Elk kind wil winnen en op deze dag wint iedereen."

FOTO BOVEN: Hans Kraay jr. deelt voetballen uit aan de spelers van ODC die meedoen aan de FOX Sports Voetbaldag.

Een taart voor Hans Kraay jr., geschonken door Shirine (midden) en Vanisha. (Foto's: Peter de Koning).