Afbeelding
Foto: Joop v.d. Borne Optiek

OPTIEK AAN DE STATIONSSTRAAT VERDWIJNT

Joop van den Borne en Oogwereld gaan samen

Per 1 mei gaan Oogwereld Rens Doms en Joop van den Borne Optiek in Boxtel samen. De winkel van Oogwereld aan de Stationsstraat gaat sluiten; alle klanten kunnen vervolgens terecht bij Joop van den Borne aan de Markt.

Oogwereld Rens Doms was ruim 25 jaar aan de Stationsstraat gevestigd. ,,Op die plek is het wat rustiger geworden. Er staan meer panden leeg. Het kernwinkelgebied in Boxtel trekt meer bezoekers", stelt Tijn Verhoeven van Verhoeven Optiek, aan wie Joop van den Borne twaalf jaar geleden zijn Boxtelse optiek overdroeg. ,,Toen we hoorden dat de winkel van Oogwereld Rens Doms ging sluiten, gingen we in gesprek. Dat heeft ervoor gezorgd dat we binnenkort samengaan. Klanten die momenteel gebruik maken van de service en garantie bij Oogwereld Rens Doms, kunnen vanaf mei bij Joop van den Borne terecht. Alles wordt overgedragen en de mensen die er werken, onder meer een optometrist en enkele contactlensspecialisten, staan voor de klanten klaar", legt Verhoeven uit. ,,Bovendien kunnen mensen bij ons ook terecht voor hoorzorg."

THEO

Er is zelfs gekozen om vanaf mei het brillenmerk Theo te gaan verkopen bij Joop van den Borne Optiek. ,,Dit is één van de favoriete merken van Rens Doms", aldus Verhoeven. ,,Nu Oogwereld weggaat uit Boxtel, kunnen klanten voor dit merk terecht bij Van den Borne."

Tot en met april kan iedereen nog terecht bij Oogwereld Rens Doms. De winkel houdt een opruimingsactie en heeft diverse monturen in de aanbieding. Onduidelijk is wat er na april in het pand aan de Stationsstraat komt.

FOTO ONDER: Joop van den Borne Optiek, gevestigd aan de Markt in Boxtel, gaat per 1 mei samen met Oogwereld Rens Doms.