Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELS DWERGTECKELTJE BREEKT POOTJES BIJ ONGEVAL

Sparky gewond door appende fietser

Bjorn Heerkens moet er nog steeds van bijkomen. Vorige week werd hij tijdens een fietstochtje met zijn dwergteckel Sparky aangereden door een onoplettende fietser. Die had meer oog voor zijn smartphone dan andere weggebruikers en raakte Bjorns transportfiets. Sparky zat in de laadbak en werd door de valpartij gelanceerd...

Het ongeval vond plaats op het fietspad langs de Bosscheweg waar de appende fietser in aanraking kwam met Bjorns fiets. Tijdens de valpartij kwam Sparky klem te zitten tussen het frame en de spaken van de fiets. Het lukte Bjorn niet om zijn huisdier te bevrijden; hij riep om hulp en die werd geboden door Marit en Bram Klein. Samen met hen slaagde Bjorn erin om Sparky uit zijn benarde positie te bevrijden, maar de gang naar de dierenarts was noodzakelijk. Die constateerde dat beide achterpootjes van het zeven maanden oude dwergteckeltje gebroken waren. ,,Een breuk is erg gecompliceerd waardoor een operatie noodzakelijk was", vertelt Bjorns zus Romy. ,,Het bot is met zeven plaatjes aan elkaar gezet."

De familie Heerkens hoopt dat fietsers beter opletten en tijdens het rijden stoppen met het gebruiken van de smartphone. De kosten van de operatie zijn fors en dat komt allemaal door een fietser die alleen aandacht had voor zijn telefoon, zo stelt de familie. Bjorn raakte trouwens niet ernstig gewond bij de valpartij; hij heeft alleen last van een gekneusde duim. En de appende fietser? Die is doorgereden... (Foto: Peter de Koning).