Afbeelding
Foto: Daisy Renders

MUZIKAAL VOORPROEFJE OP KLEURRIJK FESTIVAL IN DOK 12

Met de benen buiten bij preview Bazaar

,,Er stond zelfs een rij mensen buiten te wachten om binnen te komen", lacht Carla Karssemakers. Het bestuurslid van Bazaar Boxtel hoopte zondag op een grote opkomst tijdens de muzikale preview van het festival in classic rockcafé Dok 12. Haar verwachtingen werden overtroffen. Tal van muziekliefhebbers wisten de kroeg aan de Markt te vinden.

Into FM, Central Heating, The Japanese Karaoke Show, Dutch Balls, Guess What en One Two Many lieten zondag van zich horen. Dat bands uit de regio staan te trappelen om te spelen op Bazaar Boxtel bleek wel uit de vele aanmeldingen die de organisatie kreeg.

Het aantal podiumplekken tijdens het festival, dat dit jaar op zondag 9 juli plaatsvindt in park Molenwijk, is beperkt. Om die reden wilde Bazaar Boxtel iets extra's doen. ,,Tijdens de preview kan het bestuur kennismaken met leuke bandjes en zo muzikanten tóch een plek bieden in Dok 12", vertelde Karssemakers. Hoewel de preview niet bedoeld is als talentenjacht, wil de organisatie enkele deelnemers óók terugzien op Bazaar Boxtel zelf. ,,Het programma is grotendeels klaar en allerlei acts zijn geboekt. We bekijken volgende week waar er nog ruimte is op het podium voor enkele bands. Eigenlijk kan alles, desnoods akoestisch op een veldje", aldus het bestuurslid.

FOTO ONDER: Central Heating was één van de bands die zondag optraden tijdens de preview van Bazaar Boxtel in Dok 12 aan de Markt. (Foto: Daisy Renders).