MANNENTEAM NADERT TOPVORM

Hockeyteams MEP doen opnieuw goede zaken

De vlaggenteams van MEP deden zondag in hun uitwedstrijden uitstekende zaken. De vrouwen klopten in Schijndel De Hopbel met 0-3 en klommen naar de derde plaats op de ranglijst. De mannen van MEP haalden in Veghel uit tegen Geel Zwart (0-6) en zijn koploper Helmond tot op één punt genaderd.

De vrouwen van MEP hadden het niet makkelijk in Schijndel. De Hopbel drukte MEP terug en het was aan keepster Amber Kools te danken dat de nul op het bord bleef. Toen Ivet van Schaijk tien minuten voor rust de score opende, leek MEP zich te herstellen.

In de tweede helft was de stress weg en speelden de Boxtelse dames vrijuit. Toen Janneke Visser de 0-2 scoorde was het verzet van de gastvrouwen gebroken. Vlak daarna scoorde Van Schaijk opnieuw en bepaalde de eindstand op 0-3.

Coach Inge Poelmans was duidelijk: ,,De eerste helft was voor De Hopbel en de tweede helft was voor ons. We forceerden vijf strafcorners tegen De Hopbel één. Maar als Schijndel in de eerste helft op voorsprong was gekomen, was het een heel ander verhaal geworden. Amber Kools heeft ons in de wedstrijd gehouden."

Poelmans kijkt al uit naar de wedstrijd van zondag 19 maart. Dan komt de ongenaakbare koploper Weert op bezoek in Boxtel. De Limburgse vrouwen verloren nog geen enkele wedstrijd. Tijd voor een stunt? Poelmans heeft er heel veel zin in. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

VOLWASSEN HOCKEY

De mannen van MEP groeien langzaam maar zeker naar hun topvorm. Coach Eric Verzijden ziet het op de training én in de wedstrijden. De Boxtelaren laten zich niet gek maken. Vorige week werd al knap gewonnen van Maastricht, dat in de bekercompetitie werd geklopt. Daarna werd in Boxtel afgerekend met middenmoter Berkel-Enschot.

Zondag was het begin van de wedstrijd tegen Geel Zwart hectisch, maar daarna ging MEP los. Scherp, met volle inzet en concentratie bestookten de Boxtelaren de Veghelse linies. Er was geen houden aan. Thijs van Geel, Floris Verheijen, Martin Flemminks Smid en Nard van Geel bepaalden de ruststand op 0-4.

In de tweede helft werd de lijn doorgetrokken met volwassen en verzorgd hockey. Stijn Koesen en Pieter Langenhuijsen tekenden voor de 0-6 eindstand. Vooral in de combinaties was MEP heer en meester.

Het doet coach Verzijden veel deugd dat bij de offensieve corners maar liefst vier verschillende doelpuntenmakers waren betrokken. Die variatie is moeilijk te bespelen voor een tegenstander. Bonus was die middag ook nog het feit dat de concurrenten punten lieten liggen, zodat in ieder geval een plek in de play-offs in zicht begint te komen.

Zondag 19 maart speelt MEP thuis tegen Weert. Die ploeg trok vorig seizoen in Boxtel aan het langste eind. Dat wordt dus oppassen. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

Helmond        13-32        B.-Enschot        13-19

MEP        13-31        Oss        13-18

HCAS        13-25        Warande        13-11

HOD        13-22        Rosmalen        13-10

Weert        13-21        Geel Zwart        13-7

Hopbel        13-20        St.-Oedenrode        13-4