MUNSELPLOEG MAAKT ZICH OP VOOR DERBY

Boxtel blijft koploper na verdiende zege op VOW

In een zonovergoten sportpark Munsel boekte RKSV Boxtel zondag tegen het Veghelse VOW een belangrijke overwinning en bleef daardoor bovenaan de ranglijst staan. In een matige wedstrijd was Boxtel wel de betere ploeg en hield daardoor de drie belangrijke punten in eigen huis in opmaat naar de topper van zondag 19 maart: de derby tegen DVG uit Liempde.

Boxtel moest aantreden met derde doelman Tim van den Hooven vanwege een schorsing en blessure van de andere keepers. Dat was zeker geen verzwakking. Van den Hooven onderscheidde zich in positieve zin met een aantal fraaie reddingen en hield zijn doel schoon. Doelpunten van Mitchell Vogels en Robin Groenendaal zorgden ervoor dat de drie punten in Boxtel bleven.

STRAKKE KOPBAL

De eerste helft kenmerkte zich door rommelig spel van beide kanten. Boxtel was wel de bovenliggende partij, zonder tot veel kansen te komen. VOW beperkte zich tot verdedigen en kwam er eigenlijk niet aan te pas. De Munselploeg bleef de aanval zoeken en dat leidde na 33 minuten tot het eerste doelpunt. Na een overtreding op Groenendaal kreeg Boxtel net over de middellijn een vrije trap. Jesse van Homelen legde de bal over vijftig meter perfect op het hoofd van Vogels die de doelman van VOW met een strakke kopbal het nakijken gaf.

In de 39e minuut moest doelman Van den Hooven handelend optreden bij een harde inzet vanaf zestien meter door een van de VOW-voorwaartsen. Het gemis van routinier en nummer tien Bart van de Laar was duidelijk zichtbaar bij de tegenstander. Waar hij in de thuiswedstrijd de oranje-witten een extra impuls gaf in de tweede helft, zakte de wedstrijd nu zonder hem naar een bedenkelijk niveau.

KANSEN

Kort na de thee soleerde de spits van VOW door de Boxtelse verdediging, maar zijn inzet werd door de goed uitgekomen Boxtelse goalie Van den Hooven geblokt. Daarna was het weer de beurt aan Boxtel. In een tiental minuten waren liefst drie grote kansen te noteren. In de 57e minuut omspeelde Hayke van Heesch de doelman van VOW, maar moest zover naar de buitenkant dat zijn schot alsnog gepakt kon worden door de teruglopende keeper. Vier minuten later zette Van Homelen aan de rechterkant een actie in en kwam tussen twee mannen door naar binnen, maar het daaropvolgende harde schot met zijn linkerbeen kon door de VOW-doelman maar net verwerkt worden.

Een paar minuten later viel de 2-0 toen Groenendaal vanaf de linkerkant een vrije trap in een keer in het doel liet verdwijnen buiten bereik van de VOW-doelman. Kort daarna had Boxtel kans om uit te lopen naar 3-0, maar een redding op de doellijn door een verdediger van VOW voorkwam dit. Er werd een aantal verse krachten ingebracht bij Boxtel maar toch kreeg VOW juist in die fase nog een aantal goede kansen, waarbij doelman Van den Hooven steeds als overwinnaar uit de bus kwam. In de counter had Boxtel ook nog kunnen scoren, maar doelpunten vielen niet meer te noteren.

CLASH

Bovenin de competitie blijft het ongemeen spannend. Koploper Boxtel heeft evenveel verliespunten als haar drie achtervolgers. Zondag 19 maart vindt de clash bij DVG in Liempde plaats, de nummer drie op de ranglijst. DVG is het team in vorm: de laatste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen en zondag werd Vorstenbossche Boys met liefst 7-0 afgedroogd. Daarover is elders in deze krant meer te lezen. Het wordt een wedstrijd tussen het veel scorende DVG tegen de minst gepasseerde verdediging van Boxtel: in zeventien wedstrijden werden slecht zestien goals geïncasseerd.