Afbeelding
Foto: Helicon

WOENSDAG 22 MAART VANAF 18.30 UUR

Kennismaken met Helicon Boxtel tijdens open avond

Mensen die op zoek zijn naar een opleiding op het gebied van landbouw of leefomgeving, kunnen terecht bij de open avond van Helicon MBO Boxtel aan de Schouwrooij in Boxtel op woensdag op 22 maart. Hier kunnen geïnteresseerde leerlingen en hun ouders zich laten informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden die Helicon in Boxtel biedt.

Bezoekers kunnen die avond rondkijken in het schoolgebouw, onder meer in de nieuwe lokalen met landbouwmachines en het laslokaal dat onlangs in gebruik is genomen. Ook de nieuwe praktijkhal op het terrein is toegankelijk. Daar vinden bezoekers onder meer het Plantlab waarin proeven met planten worden gedaan door leerlingen van opleidingen Loonwerk groen, grond en infra en Biobased technieken. De tuin- en landschapshal en de tuinen rondom de school, het domein van de leerlingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting, zijn die dag ook toegankelijk.

Helicon MBO Boxtel is vanaf 18.30 uur geopend. Een halfuur later start de algemene presentatie en om 19.30 zijn er per opleiding specifieke voorlichtingen. De open avond duurt tot 20.30 uur. Meer informatie: www.helicon.nl.


Politie

Auto botst op vangrail

Een automobilist botste zaterdagnacht rond kwart over vijf uur tegen de vangrail van de rijksweg A2 tussen Boxtel en Vught. De bestuurder, die had gedronken en niet over een rijbewijs beschikte, raakte gewond. Aanvankelijk werd gedacht dat de auto in brand stond, maar de rook die vrij kwam werd veroorzaakt door de geactiveerde airbags.

Schoorsteenbrand

De Boxtelse brandweer werd zondagnacht om half een opgeroepen voor een schoorsteenbrand in een huis aan de Molenstraat. Een ladderwagen werd ingezet om zo het schoorsteenkanaal schoon te kunnen vegen. De bewoner van het pand sloeg alarm nadat de schoorsteen bleef roken ondanks dat eerder op de avond het vuur in de houtkachel al was gedoofd. Er vielen geen gewonden. Wel werden enkele buurtbewoners gealarmeerd door het tumult. Zij sloegen de verrichtingen van de brandweer gade.

Afbeelding
Afbeelding