Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JONGEREN DE LA SALLE HOUDEN BOXTELS SCHOLENKAMPIOENSCHAP

Wie wordt kampioen op Cruyff Court?

MARC CLEUTJENS

Zeven jongeren van orthopedagogisch instituut De La Salle houden donderdag 13 april de vierde editie van het Boxtels schoolvoetbalkampioenschap op een Cruyff Court. Florin, Rowena, Jan, Wesley, Can, Justin en Wesley hebben alle scholen in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel bezocht en leerlingen uitgenodigd om mee te doen.

Onder leiding van projectleider gezonde levensstijl Pim van der Velden werken de jongeren al vier weken aan de voorbereiding van het toernooi, dat in eerste instantie op 20 april gehouden zou worden. ,,Het blijkt dat die dag ook de laatste dag van de Cito-toets is, dus we kiezen voor 13 april", legde Wesley gisterochtend uit. Tot uiterlijk dinsdag 28 maart kunnen scholen zich inschrijven met jongens- en meisjesteams waarin leerlingen zitten uit groep 7 en 8. ,,De leeftijd van de deelnemers is 9 tot 12 jaar", vertelt Florin.

De werkgroep heeft de taken goed verdeeld. Waar de een zich buigt over de opzet van het toernooi, benadert de ander potentiële sponsors. Ook is de hoop gevestigd op de gemeente Boxtel; de jongeren hopen dat de burgemeester of de sportwethouder het Boxtels kampioenschap op Cruyff Court komt openen. ,,We zijn blij dat we zo welkom waren op alle scholen", zegt Wesley. ,,Alle directeuren hebben naar ons geluisterd en ik hoop dat ze allemaal meedoen. Dan pas is sprake van een écht Boxtels kampioenschap."

VIER TEGEN VIER

Afhankelijk van het aantal deelnemende scholen wordt een poule-indeling gemaakt en afgestemd hoeveel wedstrijden op 13 april gespeeld zullen worden. Omdat het Boxtels Cruyff Court iets kleiner is dan andere 'courts' in Nederland, spelen de teams in viertallen tegen elkaar. De beste teams gaan door naar de provinciale finale. Ook het team dat de Respect Award verdient, maakt kans op een plek in de volgende ronde. ,,Naast lekker voetballen is het belangrijk dat je sportief bent en respect voor elkaar hebt", aldus Rowena.

INSCHRIJVEN

Scholen die willen meedoen aan het Boxtels voetbalkampioenschap, kunnen zich inschrijven via e-mail: cruyfffoundation6.6@gmail.com. (Foto: Peter de Koning).